CUPRA x Padel

Play another way

cupra en knltb padel

Game. Set. 100% Match.

Padel draait om passie. Om prestatie. Emotie. Waarden die ook in het dna van CUPRA zitten. Logisch dat CUPRA Nederland Founding Partner is van KNLTB Padel en naamgever van de Eredivisie Padel én van de KNLTB Padelranking. Zo helpt CUPRA de padelsport te professionaliseren en naar het volgende level te tillen. En is deze sport inmiddels hard op weg om in Nederland een plek in de top 5 van de meest populaire sporten te veroveren.

KNLTB x Padel
KNLTB x CUPRA

Pushing the limits

Padel daagt de sportwereld uit door alles nét even anders te doen. En bewijst net als CUPRA dat uniciteit, stijl en prestaties samen kunnen gaan. Het begint allemaal in 1969 als een tennisspeler, vanuit de frustratie dat zijn bal steeds bij de buurman in de tuin belandt, een muur bouwt. Vanaf dat moment is padel geboren. Een racketsport die tennis en squash verenigt, waarbij het voor de spelers aankomt op tactiek en uithoudingsvermogen. En op passie en precisie. Net als CUPRA verlegt Padel hiermee grenzen. Bij CUPRA draait het immers om meer dan elektrisch rijden. De CUPRA Formentor - het eerste door CUPRA ontworpen model - en de CUPRA Born - het eerste volledige elektrisch aangedreven model van CUPRA - zijn de perfecte belichaming van de sportieve en eigenzinnige spirit van CUPRA.

Next level competition

Beide merken staan voor vernieuwing en winnen nationaal en internationaal dagelijks aan populariteit. Met de meerjarige verbintenis van CUPRA Nederland met de afdeling Padel van de KNLTB krijgt de snelle groei van de sport een extra boost én gedegen ondersteuning. Special events helpen tevens om de sport naar een volgend level te tillen. Dit sluit perfect aan bij de internationale lijn van CUPRA. Als Official International and Premium Sponsor van de nationale en internationale competities werkt CUPRA nauw samen met de World Padel Tour (WPT). Daarbij is CUPRA hoofdsponsor van de Internationale Padel Federation (FIP). Diverse Padel-wereldtoppers maken inmiddels deel uit van de CUPRA Tribe.

cupra x knltb padel

850 courts and counting

Padel is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Nu al zijn er zo’n 75.000 actieve spelers en naar verwachting loopt dat aantal binnen drie jaar op tot 140.000 padellers. Inmiddels zijn er zo’n 850 locaties waar de snelle racketsport kan worden beoefend en elke week komen er banen bij. In 2024 zijn dat er waarschijnlijk al 1.200. Deze cijfers laten zien dat padel hard op weg is om zich in de top 5 van meest populaire sporten in Nederland te nestelen. In Spanje, het thuisland van CUPRA, is padel na voetbal inmiddels de nummer 2 sport van het land.

cupra en padel

Game. Set. 100% match.

Padel kenmerkt zich als uniek, stijlvol en gericht op prestaties - waarden die ook in het DNA van CUPRA zitten. Samenwerkingen met partners als KLNTB Padel, Sten Richters, World Padel Tour en Wilson Sporting Goods Co., helpen onze missie om sportiviteit zowel op de weg als op het veld naar het volgende niveau te tillen.

Ontdek CUPRA x Padel >
cupra x fc barcelona

CUPRA x FC BARCELONA

Toewijding aan sport en innovatie. Een gedeelde passie voor prestatie, creativiteit en uniciteit. Plus een gedeelde geschiedenis en afkomst.

Ontdek CUPRA x FC Barcelona >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >