De voordelen van elektrisch rijden

proefrit cupra born

Genieten zonder grenzen

Meer dynamiek en performance. De verademing van onbeperkt en guilt-free rijplezier. Milieuzones, hoge belastingtarieven, niets houdt je meer tegen. Ervaar de voordelen van volledig elektrisch rijden met CUPRA.

elektrisch rijden

De voordelen van elektrisch rijden op een rij:

  • Elektriciteit is goedkoper dan benzine en diesel. En kun je aan huis laden, dan kan het nog goedkoper zijn. Vooral wanneer je de mogelijkheid hebt om via zonnepanelen te laden
  • Het onderhoud van een elektrische auto is goedkoper dan van een auto met een verbrandingsmotor, dankzij de simpelere aandrijflijn
  • Je betaalt t/m 2024 géén wegenbelasting voor het bezit van een elektrische auto
  • Je betaalt t/m 2024 géén BPM over de aanschaf van een elektrische auto
  • Je betaalt t/m 2025 minder bijtelling voor een elektrische auto
  • Een elektrische auto stoot géén CO2 of stikstof uit, en minder fijnstof
  • Je ervaart meer comfort dankzij de stille aandrijflijn, zonder schakelmomenten
  • Je geniet je van sportieve prestaties dankzij de onmiddelijke kracht die beschikbaar is
  • De CUPRA Born is duurzaam ontwikkeld dankzij het gebruik van gerecyclede materialen
  • De CO2 uitstoot van de productie van de CUPRA Born en het transport ervan wordt gecompenseerd
CUPRA Born

Voordelig en kostenefficiënt

De kosten aan een auto kunnen snel oplopen. Denk aan de wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparaties en natuurlijk de stroom- of brandstofkosten. Gelukkig kent Nederland meerdere initiatieven die het bezit van en rijden in een elektrische auto voordeliger maken.

Daarnaast is elektriciteit goedkoper dan benzine of diesel, vooral wanneer je thuis kunt laden en over zonnepanelen beschikt. Ook het onderhoud van een elektrische auto is goedkoper. Bij de aanschaf van een CUPRA Born is de eerste 7 jaar onderhoud zelfs inclusief.

Meer over de kosten >
cupra born voordelen elektrisch rijden

Krachtig en prestatiegericht

Racing en performance zit in ons DNA. Dat voel je en merk je in alles wat we doen en elke auto die we maken. Dankzij de elektromotor voel je in elke volledig elektrische CUPRA onmiddelijk de acceleratiekracht. De CUPRA Born gaat van 0 - 50 km/h in slechts 2,6 seconden. Die performance wordt nog eens versterkt door het sportief afgestelde onderstel en andere kenmerken uit de racerij: grote velgen, comfortabele kuipstoelen, een sportstuur en opvallende, sportieve uiterlijke kenmerken. Zo zorgt rijden in een CUPRA voor een compleet nieuwe ervaring.

Meer over sportief rijden >

CUPRA Born elektrisch rijden electrifying performance laden laadpaal

Duurzaam en groen

Uitstootvrije kilometers zijn goed voor de aarde. Geniet van een guilt-free ride dankzij minder CO2- en fijnstofuitstoot, elke keer als je in jouw CUPRA stapt. Wil je volledig CO2-neutraal rijden? Kies dan voor groene stroom. Met een Shuttel-laadpas laad je je CUPRA op met 100% groene en CO2-neutrale stroom, opgewekt door Nederlandse windturbines. Óf kies voor installatie van zonnepanelen thuis. Dan laad je altijd met groene stroom.

Niet alleen de kilometers die je in een elektrische auto rijdt zijn groen, ook de auto zelf is duurzaam. Het accupakket is bijvoorbeeld volledig recyclebaar en het SEAQUAL interieur van de CUPRA Born is voor minimaal 50% gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan.

cupra born voordelen elektrisch rijden

Comfortabel en gemakkelijk

Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor maar een elektromotor en is daarom heel stil, geruisloos bijna. Je hoort slechts een lichte zoem, het geluid van de banden en van de wind. Geen ronkende benzinemotor, geen vibraties, niet meer hoeven schakelen.. elektrisch rijden is heerlijk soepel en comfortabel.

Ook het laden is een fluitje van een cent: dat gebeurt terwijl je ligt te slapen, aan het werk bent of aan het winkelen.

Meer over laden >

Ontdek meer over elektrisch rijden bij CUPRA

De kosten van elektrisch rijden

Dankzij slimme subsidies en kortingen is het bezitten van en rijden in een elektrische auto goedkoper dan een auto met een verbrandingsmotor. Reken maar uit.

Meer over kosten >

Zuinig elektrisch rijden

Met een elektrische auto wil je zo weinig mogelijk laden, dus je wilt zo zuinig mogelijk rijden en alles uit één acculading halen.

Meer over de actieradius >

Ontdek onze modellen

Liefde voor autorijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestaties? Ontdek welk CUPRA model jou het beste past. Volledig elektrisch of plug-in hybride.

Ontdek onze modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >