Algemene verkoopinformatie

cupra algemene verkoopinformatie

Bijtelling
Voor de bijtelling is uitgegaan van 12% bijtelling en een belastbaar inkomen tot € 68.508. Dit resulteert in een belastingpercentage van 37,10%. Deze berekening is een indicatieve berekening, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Adviesprijzen
Alle prijzen vermeld op deze website, in radioreclames, tv-reclames, advertenties of andere communicatieuitingen van CUPRA zijn consumentenadviesprijzen inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recycling- en beheerbijdrage en leges.

Rijklaarmaakkosten
De rijklaarmaakkosten bestaan o.a. uit:

  • Transport en logistieke handling
  • Nulbeurt
  • In- en uitwendig reinigen en poetsen
  • Leveren en monteren van twee kentekenplaten

Recyclingbijdrage en beheerbijdrage

Op grond van de Wet milieubeheer moet voor elke nieuwe auto een recyclingbijdrage van € 30 inclusief btw worden afgedragen. Volgens het Besluit beheer batterijen moet er voor de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen van hybride en elektrische auto’s een beheerbijdrage worden afgedragen. De beheerbijdrage voor Li-ion (start-)accu’s is afhankelijk van het gewicht van de gebruikte batterij en kan per model variëren. De beheerbijdrage voor loodzuur en NiMH (start-)accu’s en –batterijen bedraagt € 0,06 inclusief btw.
De recyclingbijdrage en beheerbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, STIBA, FOCWA schadeherstel). Auto Recycling Nederland B.V. heeft ten doel om auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. Daarnaast verzorgt Auto Recycling Nederland B.V. de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen.

Leges
De legeskosten bestaan uit:

  • Leges aanvraag kenteken. Hieronder valt het aanvragen van het kentekenbewijs en inschrijving in het kentekenregister bij de RDW. Deze kosten bedragen € 42,65.
  • Leges tenaamstelling kenteken. Deze kosten bedragen € 6,40. Leges worden door de overheid vastgesteld. Over leges wordt geen btw berekend.

Kosten
De kosten voor alle CUPRA-modellen zijn hieronder weergegeven

 


Rijklaarmaakkosten
(inclusief btw)
Recyclingbijdrage
(inclusief btw)
Beheerbijdrage
(inclusief btw)
Leges aanvragen kenteken
(btw vrijgesteld)
Leges tenaamstelling kenteken
(btw vrijgesteld)
Totaal inclusief btw 
 CUPRA Leon   € 910,95  € 30   € 95  € 42,65  € 6,40  € 1.085,00
 CUPRA Leon Sportstourer  € 910,95  € 30   € 95  € 42,65  € 6,40  € 1.085,00
 CUPRA Formentor  € 910,95  € 30   € 95  € 42,65  € 6,40  € 1.085,00


Wijzigingen en drukfouten
Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Disclaimer
Hoewel de informatie op deze website of andere communicatie-uitingen permanent zo accuraat en actueel mogelijk wordt weergegeven, zijn wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze website of andere communicatie-uitingen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

 

Datum laatste update: 3 mei 2021