Algemene verkoopinformatie

cupra algemene verkoopinformatie

Adviesprijzen
Alle prijzen vermeld op deze website, in radioreclames, tv-reclames, advertenties of andere communicatieuitingen van CUPRA zijn consumentenadviesprijzen inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, leges, recyclingbijdrage en eventueel beheerbijdrage. Als gevolg van het wereldwijde chiptekort is de levertijd van dit model momenteel langer dan normaal. De uiteindelijke prijs van de auto is (mede) afhankelijk van het moment van afleveren en kan daardoor afwijken van de prijs die hier wordt getoond. Informeer bij de dealer naar de meest actuele levertijd en de bijbehorende prijs van de auto.

Rijklaarmaakkosten
De rijklaarmaakkosten bestaan o.a. uit:

  • Transport en logistieke handling
  • Nulbeurt
  • In- en uitwendig reinigen en poetsen
  • Leveren en monteren van twee kentekenplaten

Recyclingbijdrage en beheerbijdrage

Op grond van de Wet milieubeheer moet voor elke nieuwe auto een recyclingbijdrage van € 20 inclusief btw worden afgedragen. Volgens het Besluit beheer batterijen moet er voor de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen van hybride en elektrische auto’s een beheerbijdrage worden afgedragen. De beheerbijdrage voor Li-ion (start-)accu’s is afhankelijk van het gewicht van de gebruikte batterij en kan per model variëren. De beheerbijdrage voor loodzuur en NiMH (start-)accu’s en –batterijen bedraagt € 0,05 inclusief btw.
De recyclingbijdrage en beheerbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, STIBA, FOCWA schadeherstel). Auto Recycling Nederland B.V. heeft ten doel om auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. Daarnaast verzorgt Auto Recycling Nederland B.V. de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen.

Leges aanvraag en tennaamstelling kenteken
Hieronder valt het aanvragen van het kentekenbewijs, de inschrijving in het kentekenregister bij de RDW en het tennaamstellen van het kenteken. Deze kosten bedragen € 55,15. Leges worden door de overheid vastgesteld. Over leges wordt geen btw berekend.


Kosten
De kosten voor alle CUPRA-modellen zijn hieronder weergegeven

 


Rijklaarmaakkosten
(inclusief btw)
Recyclingbijdrage
(inclusief btw)
Beheerbijdrage
(inclusief btw)
Leges kenteken
(btw vrijgesteld)
Totaal inclusief btw 
 CUPRA Born  € 974,85  € 20,00  € 55  € 55,15  € 1.105,00
 CUPRA Tavascan  € 1.054,85  € 20,00  € 55  € 55,15  € 1.185,00
 CUPRA Leon   € 959,85  € 20,00  € 45  € 55,15  € 1.080,00
 CUPRA Leon Sportstourer  € 959,85  € 20,00  € 45  € 55,15  € 1.080,00
 CUPRA Formentor  € 994,85  € 20,00  € 45  € 55,15  € 1.115,00


Wijzigingen en drukfouten
Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Disclaimer
Hoewel de informatie op deze website of andere communicatie-uitingen permanent zo accuraat en actueel mogelijk wordt weergegeven, zijn wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze website of andere communicatie-uitingen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

 

Datum laatste update: 6 juni 2024