Elektrisch rijden

Op de CUPRA manier

electrifying performance elektrisch rijden cupra

Maximaal vermogen. Zonder beperkingen

Wij bewijzen dat uniek design en sportieve prestaties samengaan. Dat elektrisch rijden je adrenaline een krachtige boost geeft. CUPRA. Electrifying performance.

CUPRA modellen

Wat is elektrisch rijden?

Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor, zoals je die kent in een benzine- of dieselauto. De volledig elektrische CUPRA Born bijvoorbeeld heeft geen versnellingsbak, de elektromotor drijft direct de wielen aan. Je hoeft dus niet te schakelen, zelfs niet met een automaat. De elektromotor maakt minder en ook een ander geluid dan een verbrandingsmotor. Het grote accupakket van de CUPRA Born is in de bodem van de auto verwerkt, waardoor het zwaartepunt laag wordt gehouden en de auto beter stuurt. Wil je meer weten over elektrisch rijden bij CUPRA? Bekijk dan de onderwerpen hieronder.

Wat is hybride rijden?

Een hybride auto heeft een normale verbrandingsmotor zoals je die kent in een benzineauto én een elektromotor met accupakket. Dit zie je terug bij de CUPRA Formentor Plug-in hybride en CUPRA Leon Plug-in hybride. Deze combinatie zorgt voor een lager verbruik en een hoger vermogen. De CUPRA Plug-in hybride modellen staan dus voor het beste van beide werelden. Wil je meer weten over de CUPRA Plug-in hybride en hybride rijden? Klik dan door via de onderstaande button.

Meer over CUPRA Plug-in hybride >

Ontdek alles over elektrisch en hybride rijden bij CUPRA

Zuinig elektrisch rijden

Met een elektrische auto wil je zo weinig mogelijk laden, dus je wilt zo zuinig mogelijk rijden en alles uit één acculading halen. Ontdek hoe je slim elektrisch kunt rijden.

Meer over de actieradius >

Sportief elektrisch rijden

Bij CUPRA snappen we dat je niet alleen maar zuinig wilt rijden. Soms wil je gewoon gebruik maken van de performance die een CUPRA heeft. Dat is Electrifying performance.

Electrifying performance >

De voordelen van elektrisch rijden

Een elektrische auto biedt veel voordelen; lagere kosten, minder belasting op het milieu én meer kracht en performance. Te mooi om waar te zijn? Ervaar het zelf.

Ontdek alle voordelen >

De kosten van elektrisch rijden

Dankzij slimme subsidies en kortingen is het bezitten van en rijden in een elektrische auto goedkoper dan een auto met een verbrandingsmotor. Reken maar uit.

Meer over kosten >

Hybride rijden

De directe kracht van een elektromotor en het vertrouwde gevoel van een verbrandingsmotor. Met de CUPRA Plug-in hybride ervaar je het beste van beide werelden, zonder consessies te hoeven doen.

Ontdek hybride rijden >

Opladen

Het opladen van een hybride of elektrische auto gaat anders dan tanken met een auto met verbrandingsmotor. Laden is het nieuwe tanken. Ontdek hoe je jouw CUPRA laadt.

Meer over opladen >

Laadpalen

Opladen doe je aan een laadpaal. Inmiddels staan er zo'n 110.000 openbare laadpalen in Nederland. Je kunt ook een laadpaal aanschaffen en laten plaatsen voor privégebruik. Ontdek alles over laadpalen.

Meer over laadpalen >

Betalen voor laden

Vaak kun je met een laadpas voor meer betalen dan alleen laden. Ook kun je betalen voor tanken (hybride), parkeren, gebruik maken van het OV en nog veel meer. Ontdek alles over de laadpas.

Meer over de laadpas >

Ontdek alle CUPRA modellen

Zowel elektrisch als plug-in hybride

CUPRA Born
Volledig elektrisch

Vanafprijs: € 36.940**
Operational Lease vanaf: € 538* p/m
Private Lease vanaf: € 499* p/m
 

Ontdek 'm nu >   Stel 'm samen >

CUPRA Formentor
Plug-in hybride

Vanafprijs: € 42.490**
Operational Lease vanaf: € 641* p/m
Private Lease vanaf: € 599* p/m
 

Ontdek 'm nu >    Bekijk de voorraad >

CUPRA Leon
Plug-in hybride

Vanafprijs: € 39.990**
Operational Lease vanaf: € 623* p/m
Private Lease vanaf: € 599* p/m
 

Ontdek 'm nu >

CUPRA Leon Sportstourer
Plug-in hybride

Vanafprijs: € 41.490**
Operational Lease vanaf: € 638* p/m
Private Lease vanaf: € 619* p/m
 

Ontdek 'm nu >   Bekijk de voorraad >

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk dan of je hieronder kunt vinden wat je wilt weten. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

↓ Wat is een plug-in hybrid (PHEV)?
↓ Wat is een plug-in hybrid (PHEV)?

De CUPRA Plug-in hybride (PHEV) is een combinatie van een auto met een verbrandingsmotor en een volledig elektrische auto (EV). Een PHEV heeft dus een normale verbrandingsmotor én een elektromotor. Een PHEV laad je net als een EV op via een stopcontact of een laadstation. Als de accu volledig is opgeladen, kan je tussen de 25 en 70 kilometer volledig elektrisch rijden. Tijdens korte ritten werkt de PHEV dus als een volledig elektrische auto en hoeft hij geen benzine te gebruiken. In tegenstelling tot een EV kan een PHEV ook de verbrandingsmotor én elektromotor combineren om zo het verbruik én de uitstoot van de verbrandingsmotor te verlagen en de kracht te verhogen.

Op korte ritten en in steden rijd je dus volledig elektrisch. Rijd je lange ritten of wil je lekker snel accelereren, dan wordt het gecombineerde vermogen van de verbrandingsmotor én elektromotor gebruikt voor maximale efficiëntie. En is je accu leeg? Dan schakelt je CUPRA Plug-in hybride automatisch over op de verbrandingsmotor.

↓ Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride?
↓ Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride?

Een plug-in hybride auto verschilt ten opzichte van een hybride, omdat je het accupakket kan opladen via het stopcontact of een laadpunt. Een plug-in hybride kan dus opgeladen worden wanneer de auto geparkeerd staat om zo altijd met een volle accu te vertrekken. Hierdoor kun je de auto gebruiken voor normaal dagelijks gebruik en zeer snel en effectief te besparen op brandstofkosten.

↓ Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?
↓ Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?
In een plug-in hybride auto kun je volledig elektrisch rijden. Dit betekent fluisterstil rijden, geen uitstoot en geen benzineverbruik. Tijdens de meeste dagelijkse ritjes rijd je volledig elektrisch waardoor je, afhankelijk van de laadkosten, aanzienlijk op de maandelijkse lasten bespaart omdat je minder hoeft te tanken. Daarnaast is een plug-in hybride goedkoper in de wegenbelasting én wordt de aanschaf ervan gesteund door overheidssubsidies.

En maak je geen zorgen over stil komen te staan met een lege accu: aangezien de auto óók een verbrandingsmotor heeft, schakelt 'ie automatisch over op de verbrandingsmotor wanneer de accu leeg is.
↓ Wat is het bereik van een plug-in hybride wanneer je volledig elektrisch rijdt?
↓ Wat is het bereik van een plug-in hybride wanneer je volledig elektrisch rijdt?

Het elektrische bereik van een plug-in hybride auto hangt af van de grootte van de accu. In het geval van CUPRA ligt het maximale elektrische bereik tussen 50 en 60 km, afhankelijk van het model. De totale actieradius in combinatie met de verbrandingsmotor is natuurlijk een stuk hoger.

Het bereik hangt af van het model, de rijstijl en op welk soort weg je rijdt. Met Eco Modus haal je het meeste uit je acculading.

↓ Hoe laad je een plug-in hybride op?
↓ Hoe laad je een plug-in hybride op?

Met een standaard laadkabel laad je plug-in hybride voertuigen via een normaal stopcontact thuis of in de garage op. Wil je sneller laden. dan kun je een thuislader gebruiken of een openbaar laadstation. Er worden steeds meer openbare laadpalen in Nederland geplaatst, dus er is bijna altijd wel een laadpaal in de buurt. Daarnaast laadt een plug-in hybride ook onderweg op, door regeneratief remmen.

De maximale efficiëntie van een plug-in hybride bereik je met een volledig opgeladen accu. Houd dus rekening met de mogelijkheid om thuis of op werk op te laden. Het wordt aanbevolen om een plug-in hybride-auto zo vaak mogelijk op te laden, zodat je optimaal gebruik kan maken van de elektromotor.

↓ Hoe lang is de garantie op de hoogvoltaccu?
↓ Hoe lang is de garantie op de hoogvoltaccu?
8 jaar of 160.000 km, welke het eerste gehaald wordt.
↓ Welke factoren beïnvloeden accuduur?
↓ Welke factoren beïnvloeden accuduur?

Er zijn een aantal factoren die de accuduur beïnvloeden. Een van de belangrijkste is temperatuur: zowel de buitentemperatuur als de accutemperatuur. Het is vooral in de winter van belang om de auto tijdens het laadproces te “conditioneren”, oftewel je accu en het interieur voor je rit te verwarmen (of te koelen in de zomer). Zo bespaar je niet alleen energie tijdens het rijden, maar rijd je vanaf het begin extra efficiënt.

Daarnaast beïnvloedt de rijstijl en het gebruik van airconditioning of extra gewicht in de auto ook de accuduur. Wil je het meeste uit je rit halen? Rijd dan rustig en constant en zet de airconditioning of verwarming uit.

↓ Welke CUPRA-modellen gebruiken plug-in hybride technologie?
↓ Welke CUPRA-modellen gebruiken plug-in hybride technologie?
Op dit moment kun je kiezen voor de CUPRA Formentor, de CUPRA Leon en de CUPRA Leon Sportstourer.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >