CUPRA software-updates

cupra software updates

Software-updates op afstand

De software in jouw CUPRA wordt continu doorontwikkeld. CUPRA stelt deze software-updates gratis op afstand beschikbaar. Via het infotainmentsysteem ontvang je automatisch een melding wanneer er een update beschikbaar is. Op deze pagina vind je informatie over de updates.

cupra software updates

Wat is een software-update en wat doet het?

Van het motormanagement tot het infotainmentsysteem: jouw CUPRA bevat veel verschillende software. Er wordt altijd gewerkt aan het verbeteren van de software. Software-updates zijn eigenlijk een verzameling kleine en grote verbeteringen van de software. De meeste aanpassingen zie of merk je niet, maar zorgen er achter de schermen voor dat je CUPRA optimaal blijft functioneren en beschermd is.

cupra software updates

Wanneer kom ik in aanmerking voor de updates?

Om updates te ontvangen dien je de My CUPRA app (voor CUPRA Born) of de CUPRA CONNECT app (voor CUPRA Formentor, CUPRA Leon of CUPRA Leon Sportstourer) te hebben geïnstalleerd en moet de app gekoppeld zijn met je auto. Daarnaast moeten alle voorgaande updates zijn geïnstalleerd.

cupra software updates

Hoe installeer ik de updates?

Zodra er een update beschikbaar is, ontvang je een notificatie op het infotainmentsysteem in je CUPRA. In de CUPRA Born wordt de update automatisch op de achtergrond gedownload en hoef je alleen zelf de installatie te starten. In de CUPRA Formentor, CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer ontvang je eerst een notificatie dat je de update kunt downloaden. Zodra het downloaden klaar is ontvang je een notificatie dat je de update kunt installeren.

Let op: tijdens de installatie van de update kun je de auto niet gebruiken. De verwachte installatietijd is afhankelijk van de grootte van de update. Voordat de installatie start, zie je een inschatting in het infotainmentsysteem. De auto moet tijdens de update op slot staan.

Zijn updates onbeperkt beschikbaar?

Updates worden enkel voor een bepaalde tijd aangeboden. Het is daarom belangrijk om updates zo spoedig mogelijk te installeren zodra ze beschikbaar zijn.

Kunnen updates overgeslagen worden?

Mocht je een update overslaan, dan is het niet mogelijk de daaropvolgende update op afstand te installeren. We raden daarom aan alle updates te installeren.

Wat als ik een update heb gemist?

Als je een update hebt gemist, dien je naar je CUPRA servicepartner te gaan. Zij zullen je CUPRA dan updaten naar de laatste versie. Let op: dit duurt doorgaans één werkdag.

cupra software updates

Speciale informatie over de CUPRA Born One uitvoeringen

Bij de CUPRA Born ‘One’ uitvoeringen (geproduceerd tot maart 2022) moet eerst een (gratis) nieuwe 12V-accu worden geïnstalleerd, voordat de software geüpdatet kan worden. Je CUPRA servicepartner zal dit voor je doen. De exacte planning hiervan is nog onbekend maar de verwachting is dat dit in het eerste kwartaal van 2023 zal plaatsvinden. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Tegelijkertijd met de installatie van de nieuwe accu wordt ook de software geüpdatet. Nadat je Born ‘One’ is voorzien van een nieuwe 12V-accu en de nieuwe software, zal je auto in het vervolg ook updates op afstand ontvangen. Met deze update profiteer je bovendien van minder energieverbruik door een slimmer warmtebeheer en betere beelden van de voor- en achtercamera.

Zorg dat je een Mijn CUPRA account hebt, je auto hebt gekoppeld en geverifieerd, en in Mijn CUPRA een CUPRA servicepartner hebt ingesteld. Heb je nog geen CUPRA servicepartner ingesteld? Doe dit dan zo snel mogelijk.

schade aan je cupra

Schade aan je CUPRA

Heeft jouw CUPRA schade opgelopen? Laat het repareren door een CUPRA Service Partner. Je bent dan verzekerd van originele CUPRA-onderdelen en de vakkundigheid van Specialisten die precies weten hoe jouw CUPRA in elkaar zit.

Lees meer over schade >

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met CUPRA Care. Onze Specialisten helpen je graag verder als je er even niet uit komt.

Neem contact op >