CUPRA software-updates

cupra software updates

Software-updates op afstand

De software in jouw CUPRA wordt continu doorontwikkeld. CUPRA stelt deze software-updates gratis op afstand beschikbaar. Via het infotainmentsysteem ontvang je automatisch een melding wanneer er een update beschikbaar is. Op deze pagina vind je informatie over de updates.

Binnenkort beschikbaar: software-update 3.2.1 voor de CUPRA Born

Zorg dat je CUPRA Born up-to-date blijft met de nieuwste software. Je CUPRA Service Partner zal je binnenkort uitnodigen. Heb je nog geen Service Partner ingesteld? Stel deze dan in in je Mijn CUPRA account.

Ga naar Mijn CUPRA >     Meer over de update >


cupra software updates

Wat is een software-update en wat doet het?

Van het motormanagement tot het infotainmentsysteem: jouw CUPRA bevat veel verschillende software. Er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van die software. Software-updates zijn eigenlijk een verzameling kleine en grote verbeteringen. De meeste aanpassingen zie of merk je niet, maar zorgen er achter de schermen voor dat je CUPRA optimaal blijft functioneren en beschermd is.

cupra software updates

Wanneer kom ik in aanmerking voor de updates?

Om updates te ontvangen dien je de My CUPRA app te hebben geïnstalleerd en moet de app gekoppeld zijn met jouw CUPRA. Daarnaast moeten alle voorgaande updates zijn geïnstalleerd.

CUPRA Formentor opladen

Hoe installeer ik de updates?

Zodra er een update beschikbaar is, ontvang je een notificatie op het infotainmentsysteem in je CUPRA. In de CUPRA Born wordt de update automatisch op de achtergrond gedownload en hoef je alleen zelf de installatie te starten. In de CUPRA Formentor, CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer ontvang je eerst een notificatie dat je de update kunt downloaden. Zodra het downloaden klaar is ontvang je een notificatie dat je de update kunt installeren.

Let op: tijdens de installatie van de update kun je de auto niet gebruiken. De verwachte installatietijd is afhankelijk van de grootte van de update. Voordat de installatie start, zie je een inschatting in het infotainmentsysteem. De auto moet tijdens de update op slot staan.

Zijn updates onbeperkt beschikbaar?

Updates worden enkel voor een bepaalde tijd aangeboden. Het is daarom belangrijk om updates zo spoedig mogelijk te installeren zodra ze beschikbaar zijn.

Kunnen updates overgeslagen worden?

Mocht je een update overslaan, dan is het niet mogelijk de daaropvolgende update op afstand te installeren. We raden daarom aan alle updates te installeren.

Wat als ik een update heb gemist?

Als je een update hebt gemist, dien je naar je CUPRA servicepartner te gaan. Zij zullen je CUPRA dan updaten naar de laatste versie. Let op: dit duurt doorgaans één werkdag.

Speciale informatie over de CUPRA Born 'One'-uitvoeringen: software-update nu beschikbaar!

De software-update voor de de CUPRA Born ‘One’-uitvoeringen (geproduceerd tot maart 2022) is nu beschikbaar. Voordat de software geüpdatet kan worden, moet er eerst een nieuwe (gratis) 12V-accu geïnstalleerd worden door jouw CUPRA Service Partner. Na het vervangen van de 12V-accu en de software-update zal je auto in het vervolg ook updates op afstand kunnen ontvangen, én profiteer je bovendien van minder energieverbruik door een slimmer warmtebeheer en betere beelden van de voor- en achtercamera.

Lees meer over de update >

schade aan je cupra

Schade aan je CUPRA

Heeft jouw CUPRA schade opgelopen? Laat het repareren door een CUPRA Service Partner. Je bent dan verzekerd van originele CUPRA-onderdelen en de vakkundigheid van Specialisten die precies weten hoe jouw CUPRA in elkaar zit.

Lees meer over schade >

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met CUPRA Care. Onze Specialisten helpen je graag verder als je er even niet uit komt.

Neem contact op >