Hybride rijden in een CUPRA

cupra hybride rijden e-hybrid

Met een CUPRA plug-in hybride krijg je het beste van twee werelden

De emotie en beleving van een verbrandingsmotor, het gemak en de kracht van de nieuwste generatie elektromotor. Een CUPRA Plug-in hybride auto bezit beide krachtbronnen waardoor je geniet van het beste van twee werelden. Ontdek de CUPRA Plug-in hybride auto die bij jou past. Hoe werkt een hybride auto? Op deze pagina krijg je antwoord.

Hoe werkt een hybride auto?

 

Bij een hybride auto werkt de verbrandingsmotor samen met een elektromotor, en soms met een accupakket. Deze twee aandrijvingen werken slim samen om zoveel mogelijk brandstof te besparen en zo min mogelijk uit te stoten. Een hybride auto komt over het algemeen in drie verschillende vormen: een mild hybrid, een hybrid en een plug-in hybrid. Hieronder worden alle drie de vormen van hybride duidelijker uitgelegd. Een CUPRA hybride is altijd een plug-in hybride, vanwege de voordelen van zowel zuinig rijden áls sportief rijden en de mogelijkheid om volledig elektrisch te kunnen rijden.

 

electrifying performance voordelen elektrisch rijden cupra

Wat is een hybride?

Een hybrid (HEV) heeft zowel een verbrandingsmotor, als een elektromotor en een redelijk klein accupakket. Het accupakket wordt opgeladen door de verbrandingsmotor, die soms ook wel een range extender genoemd wordt, en door regeneratie tijdens het remmen. Met een HEV kun je kleine stukjes volledig elektrisch rijden.

Wat is mild hybride?

Bij een mild hybrid (MHEV) zit er een kleine elektromotor op de verbrandingsmotor gemonteerd die de verbrandingsmotor ondersteunt tijdens bijvoorbeeld het starten en sterk optrekken. Zo bespaart een mild hybrid brandstof. Met een mild hybrid kun je niet volledig elektrisch rijden en er is geen accupakket aanwezig.

Wat is plug-in hybride?

Een plug-in hybride (PHEV) heeft een verbrandingsmotor, elektromotor en een accupakket. Het accupakket wordt echter opgeladen door middel van een stekker, zoals bij een elektrische auto. Ook kan er energie teruggewonnen worden tijdens het afremmen. Met een PHEV kun je langere afstanden volledig elektrisch rijden dan met een HEV.

Een CUPRA hybride is altijd een plug-in hybride.

De voordelen van een plug-in hybride

 

Een plug-in hybride auto is zuiniger dan een vergelijkbare auto met alleen een benzinemotor, plus je kunt er volledig elektrisch mee rijden. Het is dus beter voor het milieu en goedkoper om in te rijden. Maar bij CUPRA gaat het om meer dan duurzaam en kostenefficiënt. Het gaat ook om genieten. Om rijplezier. Met een CUPRA Plug-in hybride haal je het maximale uit sportief autorijden.

Ontdek de drie scenario's voor maximale besparing, maximale rijafstand en maximaal rijplezier met een CUPRA Plug-in hybride.

 

cupra formentor hybride rijden

Elektrische-modus
Voor korte ritjes

Door het opladen van het accupakket in een CUPRA Plug-in hybride, kun je op enkel de 116 pk sterke elektromotor in bijvoorbeeld een CUPRA Leon Plug-in hybride tot 61¹ kilometer puur elektrisch rijden. Perfect voor de dagelijkse ritjes naar werk, de supermarkt of de sportclub. Je verbruikt dan geen benzine en stoot dus geen CO2 uit. Goed voor de portemonnee en het milieu. En als je je ritjes goed plant, hoef je veel minder te tanken en alleen te laden.

Meer over de actieradius >

Hybride-modus
Voor langere ritten

Rijd je toch een stuk verder? Kies er dan voor om de 150 pk sterke 1.4 TFSI benzinemotor kracht bij te laten zetten. In hybride modus werken de benzine- en elektromotor perfect samen voor een zo groot mogelijke actieradius. Zo brengt een CUPRA Formentor Plug-in hybride je tot 736 kilometer op weg. Raakt het accupakket leeg en is er geen laadpaal in de buurt? Geen probleem, dan rij je gewoon verder op alleen de benzinemotor.

CUPRA-modus
Voor maximaal rijplezier

Bij CUPRA bewijzen we dat uniek design, elektrisch rijden en sportieve prestaties perfect samengaan. Ook in een hybride auto. Schakel de CUPRA-modus in en de benzine- en elektromotor werken samen om maximale performance te leveren. Het onmiddelijke koppel van de elektromotor zorgt voor een krachtige accelleratie, terwijl de benzinemotor zorgt voor het geluid, het gevoel en de emotie. Dát is onvergetelijk rijplezier met CUPRA Plug-in hybride.

Meer over electrifying performance >
cupra formentor

CUPRA Formentor Plug-in hybride

Another way forward

De CUPRA Formentor Plug-in hybride wil maar één ding: de beste zijn. De krachtige 1.4 Plug-in hybride motor met maximaal 245 pk en 59 elektrische¹ kilometers maken het waar. Het interieur bewijst dat krachtig ook comfortabel kan zijn. Dankzij de comfortabele kuipstoelen, een dynamisch sportstuur en directe verbinding via CUPRA CONNECT. Scherpe lijnen, koperkleurige accenten, rijk uitgevoerd en hoogwaardige afwerking. Ervaar het beste van een sportwagen met de voordelen van een SUV.

Ontdek de CUPRA Formentor Plug-in hybride >

cupra leon

CUPRA Leon Plug-in hybride

Partly electric, complete power

Met de CUPRA Leon Plug-in hybride is het eindeloos genieten. Van maximaal 245 pk aan hybride sportiviteit, tot de comfortabele kuipstoelen en tot 61 elektrische kilometers¹. De sophisticated look en hoogwaardige feel zorgen voor een exclusieve rijervaring. Sportieve styling met scherpe, dynamische lijnen zetten de prestaties kracht bij. Altijd connected met CUPRA CONNECT en een sportstuur met CUPRA-mode knop. Jij bepaalt.

Ontdek de CUPRA Leon Plug-in hybride >

cupra leon sportstourer

CUPRA Leon Sportstourer Plug-in hybride

Sportswagen? Stationwagen? Beide.

De CUPRA Leon Sportstourer Plug-in hybride heeft het allemaal: 204 of 245 pk, tot 61 kilometer¹ volledig elektrische actieradius én volop ruimte voor passagiers. Tot wel 1450 liter bagageruimte voor boodschappen en hobby’s. Achterbank neerklappen en gaan. Dynamische lijnen en een unieke grille met donkere details. Stijl en sportiviteit hand in hand. Op weg naar het uiterste.

Ontdek de CUPRA Leon Sportstourer Plug-in hybride >

Ontdek meer over elektrisch rijden bij CUPRA

Het opladen van jouw CUPRA

Het opladen van een hybride of elektrische auto gaat anders dan tanken met een auto met verbrandingsmotor. Laden is het nieuwe tanken.

Meer over opladen >

Voordelen van elektrisch rijden

Een elektrische auto biedt veel voordelen; lagere kosten, minder belasting op het milieu én meer kracht en performance. Te mooi om waar te zijn? Ervaar het zelf.

Ontdek alle voordelen >
Bestuurder van CUPRA raakt het navigatiescherm aan

Plan een proefrit

Een CUPRA ervaar je pas echt door zelf achter het stuur te kruipen. Ervaar hoe uniek design en sportieve prestaties samengaan en beleef hoe je adrenaline een krachtige boost krijgt.

Plan een proefrit >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >