CUPRA DarkRebel

De toekomst van CUPRA design, tot leven gebracht met een conceptauto. Volledig virtueel ontworpen en ontwikkeld, en nu onthuld in de realiteit. De CUPRA DarkRebel is een unieke shooting-brake die de grenzen van conventioneel design overstijgt.

 

Een rebel met een missie

De CUPRA DarkRebel. Een showcar ontworpen door en voor de volgende generatie, vormgegeven vanuit grenzeloos design. In het voorjaar voor het eerst gepresenteerd tijdens het Exponential Impulse Event in Berlijn en nu officieel onthuld tijdens de IAA in München. Dankzij het gebruik van geavanceerde gaming technologie heeft het CUPRA ontwerpteam grenzen verlegd als het gaat om design en prestaties. De CUPRA Tribe had hierin een sleutelrol; meer dan 270.000 liefhebbers droegen bij aan het uiteindelijke ontwerp via de Hyper Configurator.

CUPRA DarkRebel

Virtueel ontworpen, een first voor CUPRA

De CUPRA DarkRebel vormde een uitdaging voor de ontwerpers. Pen, potlood, papier en een kleimodel op ware grootte zijn vervangen voor een virtueel model. Het gaf ons de vrijheid onze dromen tot een hoger niveau te tillen," aldus Manel Garcés, hoofd van het CUPRA Design Team. "Dit in nauwe samenwerking met de verschillende designteams van Exterior, Interior en Color&Trim. Zo konden we in korte tijd veel verschillende opties visualiseren en implementeren."

Dit maakt de CUPRA UrbanRebel uniek

De organisch ontworpen 'spine' in het interieur van de CUPRA DarkRebel verbindt de voorkant met de achterkant van de auto. Dit benadrukt het vooruitstrevende design en de sportieve aantrekkingskracht. Dankzij het stuur bijvoorbeeld, ontworpen met oog op de interactieve gamewereld en perfect in de hand liggend, met alle bedieningselementen binnen handbereik. Daarbij is ingezet op duurzaamheid: het interieur bestaat voor 90% uit biologisch afbreekbaar bamboe.

De showcar is 4,5 meter lang, 2,2 meter breed en slechts 1,3 meter hoog. Deze proporties maken de elektrisch aangedreven DarkRebel een echte sportwagen. De bijzondere kleur van het exterieur verandert van tint afhankelijk van de lichtinval. Het ontwerp van de velgen is beïnvloed door de CUPRA racewagens, waarbij prestatie en efficiëntie van cruciaal belang zijn.

Sexy, emotioneel en provocerend

De CUPRA DarkRebel overstijgt alle grenzen van de digitale en de echte wereld. Deze showcar is tot stand gekomen dankzij de gehele CUPRA Tribe in plaats van een individuele ontwerper. Het is een rebels design geworden met een duidelijke missie: laten zien dat elektrische auto’s sexy, emotioneel en provocerend kunnen zijn”, aldus Wayne Griffiths, CEO van CUPRA. “CUPRA staat voor pure obsessie. Het is een merk dat gebouwd wordt door gefascineerde én gepassioneerde mensen. De DarkRebel is daar hét bewijs van.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >