Sportief elektrisch rijden

cupra electrifying performance

Omdat je af en toe ook lekker wilt sturen

Soms wil je gewoon even lekker voluit. Genieten van autorijden en gaan voor maximaal rijplezier. En dat snappen we bij CUPRA maar al te goed, dankzij onze achtergrond in Racing. Dat zie je, voel je en ervaar je in elke CUPRA. Electrifying performance, noemen we dat.

cupra leon sportief rijden

Electrifying

Elektrisch rijden saai? Niet met CUPRA. Wij bewijzen dat elektrisch rijden je adrenaline een krachtige boost geeft. Wij zijn er voor hen die de energie wil voelen. Bij elke start, in elke bocht en op het rechte stuk.

Performance

Bij CUPRA verleggen we grenzen als het gaat om passie, kracht en performance. Van 0 naar 100 km/h in 7 seconden en een sportieve wegligging dankzij het sportonderstel. Racen zit in ons dna en dat ervaar je in al onze modellen.

Bekroond design

Wij dagen de wereld uit met design dat de toon zet. Met een uitstraling waarvan je hart sneller gaat kloppen. Niet voor niets beloond met de Red Dot Award voor uitgesproken design. CUPRA is er om gezien te worden.

Racing dna

Racing zit in ons dna. In 1996 wordt de eerste CUPRA onthuld ter ere van het winnen van de World Rally Cup. Daar komt onze naam ook vandaan, het is een samenvoeging van Cup en Racing. Sindsdien staat CUPRA synoniem voor sportiviteit en heeft onze focus altijd gelegen op performance. Dat zie en merk je in alles wat we doen en in elk model dat we uitbrengen. En we zijn nooit gestopt met racen en winnen.

cupra formule e

Sportieve elementen

Alle CUPRA modellen zijn standaard uitgerust met sportieve elementen, direct overgenomen uit de racewereld. Zoals de stevige, maar comfortabele kuipstoelen en het supersportstuur met CUPRA-knop. Plus de spoiler en splitter achterop de CUPRA Born, inclusief de grote wielen. Het standaard sportonderstel maakt de evolutie van Cup Racing compleet. Op het circuit en op de weg. Elke CUPRA is een direct resultaat van onze overwinningen en ervaringen in de racewereld.

cupra born interieur granite grey dinamica

Tips voor maximaal rijplezier

Voor wanneer je zin hebt om even lekker te sturen

cupra sportief rijden

Tip 1 - Performance-modus

Verander je auto in een ware sportwagen met de Performance-modus (of Sport-modus). Hiermee wordt het onderstel steviger, de besturing scherper en reageert het accelleratiepedaal feller. De auto verbruikt wel meer stroom en/of brandstof, dus de actieradius wordt verminderd. Maar daar gaat het bij sportief rijden en lekker sturen even niet om, toch?

cupra sportief rijden

Tip 2 - CUPRA-modus

Heb je een VZ of e-Boost uitvoering? Maak dan gebruik van de CUPRA-modus. Hiermee activeer je het race-dna van jouw CUPRA: scherper, luider en in het geval van de CUPRA Born met e-Boost zelfs krachtiger. Dankzij e-Boost in de CUPRA Born heb je tijdelijk 231 pk. De CUPRA modus kun je makkelijk en snel activeren via de CUPRA-knop op het stuur.

cupra sportief rijden

Tip 3 - Individual-modus

Naast de Performance- en CUPRA-modus is de Individual-modus. Deze modus is helemaal aanpasbaar naar jouw wensen zodat jij altijd precies kunt rijden zoals jij wilt. Je kunt onder andere het onderstel, de besturing, de motor en zelfs de klimatisering verstellen van Eco/Range, naar Comfort, Sport/Performance of volledig naar de sportiefste stand CUPRA.

cupra sportief rijden

Tip 4 - Stel de Virtual Cockpit in

Het digitale instrumentenpaneel heeft de analoge tellers vervangen. Je kunt het zo instellen dat jij tijdens het rijden precies ziet wat je wilt: de navigatie, de toerenteller of bijvoorbeeld de muziek die je luistert.

cupra sportief rijden

Tip 5 - Zet je eigen muziek aan

Koppel jouw smartphone draadloos met het infotainmentsysteem van jouw CUPRA dankzij Apple CarPlay en Android Auto. Speel je favoriete muziek om nog beter in de mood te komen voor dat lekkere ritje.

cupra sportief rijden

Tip 6 - Stel de sfeerverlichting in

In welke bui ben jij vandaag? Een sportieve, een excentrieke of een relaxte bui? Voel je je paars, blauw, rood? Stem de kleur van de sfeerverlichting in het interieur af op hoe jij je vandaag voelt.

Ontdek meer over elektrisch rijden bij CUPRA

Laadpalen

Opladen doe je aan een laadpaal. Inmiddels staan er zo'n 110.000 openbare laadpalen in Nederland. Je kunt ook een laadpaal aanschaffen en laten plaatsen voor privégebruik.

Meer over laadpalen >

Betalen voor laden

Vaak kun je met een laadpas voor meer betalen dan alleen laden. Ook kun je betalen voor tanken (hybride), parkeren, gebruik maken van het OV en nog veel meer.

Meer over de laadpas >

Ontdek onze modellen

Liefde voor autorijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestaties? Ontdek welk CUPRA model jou het beste past. Volledig elektrisch of plug-in hybride.

Ontdek onze modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >