CUPRA Racing

The future of motorsport.

Extreme E

Racing passion - revolutionized

Racen draait om passie. Op het circuit gaan we voor de overwinning. Willen we onszelf continu verbeteren. En leren we elke keer bij. Velen zullen het niet met ons eens zijn. Maar wij zijn vastbesloten. We slaan nieuwe richtingen in en bepalen de toekomst van het racen.

Why we race

Elke ronde, elke bocht, elke dag. Racen draait om passie. Prestaties die steeds beter worden. De coureur die op z’n knieën valt na een overwinning. Het hart van de monteur, dat net zo snel klopt als de motor die hij heeft gemaakt. Racen draait om de milliseconde die het verschil maakt. We zijn er niet alleen voor de overwinning. Velen zullen het niet met ons eens zijn. Maar wij zijn vastbesloten. We slaan nieuwe richtingen in en bepalen de toekomst van het racen. Bijvoorbeeld met de ontwikkeling van ’s werelds eerste volledige elektrische raceauto. De CUPRA e-Racer. Maar je ervaart onze racing heritage ook in al onze andere modellen. Dat is de racing-lifestyle. Dat is waarom we racen.

Join the evolution

In 1970 maken we onze eerste meters op het circuit. Sinds die tijd is de autosport sterk veranderd. Wij ook. Dat is de reden waarom we tegenwoordig CUPRA Racing heten. Het markeert een nieuw tijdperk, in racen en sportiviteit. Door over te schakelen naar nieuwe platforms en partnerships. Door kritisch te zijn. En door onze denkwijze over de toekomst van competitie te durven veranderen. Vanaf nu neemt CUPRA Racing het voortouw in de evolutie. Dit alles is mogelijk dankzij 40 jaar ervaring en een onmisbaar team van gepassioneerde race-liefhebbers. We bouwen voor wat ons in de toekomst te wachten staat. Deze visie brengt innovatie en ambitie samen: op het circuit en op de weg.

The future has arrived

De tijd van het nieuwe racen en een nieuwe race-ervaring is aangebroken: e-Racing. Stel je eens voor dat je een coureur aanmoedigt door hem een bericht te sturen. Dat hij je applaus hoort na een prachtige inhaalmanoeuvre. Denk aan de hectiek van een race, vol emotie en opwinding. De stille kracht van een racemachine die niet hoeft te brullen om zijn aanwezigheid aan te kondigen. Binnenkort hoef je het je niet meer voor te stellen. Maak kennis met ’s werelds eerste volledige elektrische raceauto. Dat is de CUPRA e-Racer, van 0 naar 100 km/u in slechts 3.2 seconden. Het resultaat na meer dan 20.000 manuren: een echte raceauto, ontworpen om de toekomst van het racen grondig te veranderen.

CUPRA doet mee in Extreme E: The race against time

Elektrificatie en performance hebben altijd centraal gestaan bij CUPRA, met voortdurende aanwezigheid van het merk in de Formule E sinds het begin en de ontwikkeling van de allereerste elektrische raceauto; de CUPRA e-Racer. Vandaag de dag telt de volledig elektrische visie van CUPRA meer dan ooit mee, gezien het merk mee gaat doen aan een race waar we allemaal achter staan: Extreme E.


Lees meer over Extreme E >

CUPRA x Extreme-E

CUPRA maakt zich klaar voor de Extreme-E-race: 5 races, 5 terreinen, volledig elektrisch. Maak kennis met het team.


Ontdek meer >

mattias ekström CUPRA e-racer

The ambassador behind the wheel

Maak kennis met de man achter het stuur van de innovatieve CUPRA e-Racer. Hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in verschillende competities; van karten tot touringcar en rally. Bekijk hier hoe Mattias Ekström zich het circuit meester maakt in de CUPRA e-Racer.


Ontmoet Mattias Ekström >

CUPRA modellen

Tijd voor onvergetelijk rijplezier. Ontdek dat uniek design en sportieve prestaties samengaan. CUPRA. Ontworpen voor de échte autoliefhebber.

Ontdek alle modellen >
CUPRA en KNLTB Padel

Experience

Bij CUPRA draait het niet om de bestemming, maar om de weg ernaartoe. Altijd het beste uit jezelf halen. Onze ambitie voor innovatie delen we graag met je.

Ontdek Experience >
cupra electrifying performance elektrisch rijden

Electrifying Performance

Ervaar hoe uniek design en sportieve prestaties samengaan. Hoe elektrisch rijden je adrenaline boost. CUPRA. Electrifying performance made for car lovers.

Ontdek Performance >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >