Jouw CUPRA opladen

electrifying performance elektrisch rijden cupra opladen

Minimale inspanning, maximale kracht

Jouw CUPRA opladen gaat makkelijk en snel. In 3 stappen is je accu weer vol. En met je persoonlijke laadpas regel jij alles rondom het laden. Het overzicht houd je in Mijn CUPRA. Zo verbruik jij zo min mogelijk energie voor zoveel mogelijk geruisloze, uitstootvrije kilometers.


electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpas

Zo laad je jouw CUPRA op

   1. Steek de bijgeleverde laadkabel in je CUPRA.
   2. Steek de andere kant van de laadkabel in de laadpaal.
   3. Scan je laadpas en het laden start automatisch.

Als je klaar bent met laden, scan je de laadpas nogmaals en kun je de laadkabel verwijderen en opbergen in de auto. Bekijk de video iets verderop deze pagina om een uitgebreide uitleg te krijgen hoe het precies werkt.

electrifying performance elektrisch rijden cupra opladen

Zo betaal je voor het laden

Met je persoonlijke laadpas regel jij alles rondom laden. Je kiest zelf of je voor een abonnement met een vaste prijs gaat of per laadsessie betaalt. Het loont om goed uit te zoeken voor welke laadpas aanbieder je kiest, de kosten van het laden én de locaties waar je kunt laden kunnen verschillen tussen aanbieders. De kosten die je maakt, worden maandelijks van je rekening afgeschreven - daar hoef jij dus niet meer aan te denken. En rijd je zakelijk? Dan krijgt je werkgever of leasemaatschappij de rekening binnen. De kosten die je via je thuislaadpaal maakt, worden teruggestort.

plug & charge

Betalen zonder laadpas

Inpluggen. Laden. Gaan. Ga voor nóg slimmer laden van je CUPRA Born. CUPRA Plug & Charge is opladen zonder laadpas, druppel of app. Plug de laadkabel in en het laden start automatisch. Simpel. Snel. Safe.

Meer over Plug & Charge >
electrifying performance elektrisch rijden cupra opladen

Hier kun jij opladen

Er zijn inmiddels zo'n 110.000 openbare laadpalen in Nederland. Daarmee hebben wij de hoogste laaddichtheid van Europa. Zie het actuele overzicht van alle laadpalen op oplaadpalen.nl. Mis je toch een laadpaal bij jou in de buurt? Dan kan je vaak via de website van je gemeente een laadpaal aanvragen. 

CUPRA Leon wallbox

Laden op je eigen oprit

Met een thuislaadpaal heb je alle controle en weet je zeker dat je elke ochtend in een volledig opgeladen CUPRA stapt. En dat niet alleen: de kosten zijn ook een stuk lager dan die van een openbare laadpaal, vooral wanneer je beschikt over zonnepanelen. Een CUPRA wordt standaard geleverd met een 6 meter lange laadkabel. Let wel op: thuis opladen gaat het snelst via een 3 fase aansluiting. Dan kun je in één nacht je auto opladen. Met 1 fase laden duurt het zo'n drie keer langer.

Laden aan een snellader

Snelladen is laden via een speciale laadpaal met een hoger laadvermogen dan een reguliere laadpaal. Hierdoor laadt een elektrische auto dus sneller op. Het laadvermogen bij snelladen is afhankelijk van het type laadpunt, de grootte van het accupakket en resterende lading van de accu bij de aanvang van de laadsessie. Daarnaast hebben externe factoren, zoals de buitentemperatuur en de temperatuur van de hoogvoltaccu, invloed op het laadvermogen. Het laadvermogen tijdens snelladden is niet constant, maar varieert gedurende het opladen. De CUPRA Born heeft een maximaal piek-laadvermogen van 100 kW, waardoor de CUPRA Born in 35 minuten laadt tot 80%.

Zo laad je de CUPRA Born op

electrifying performance elektrisch rijden cupra opladen

Zo lang duurt het opladen

De duur van het opladen hangt af van het type laadpunt en de grootte van het accupakket van de auto. Echter kunnen meerdere externe factoren ook de laadtijd beïnvloeden. Hieronder zijn enkele indicatieve tijden te zien. Goed om te weten: na circa 50% van de laadtijd is de accu voor 80% vol.

Laadtijden van de nieuwe CUPRA Tavascan

Laadmogelijkheid Tijdsduur
DC tot 135kW snelladen. Van 5% - 80% laden 0:28
AC 11 kW, laadpaal/wallbox thuis of openbaar. Van 0% tot 100% laden. 8:00

Laadtijden van de nieuwe CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer

Laadmogelijkheid Tijdsduur
DC tot 50kW. Van 10% - 80% laden 0:26
AC 11 kW, laadpaal/wallbox thuis of openbaar. Van 0% tot 100% laden. 2:30

Laadtijden van de CUPRA Born

Laadmogelijkheden Tijdsduur 59 kWh  Tijdsduur 77 kWh 
DC 120 kW, snellader. Laden voor 100km extra actieradius  0:08 0:08 
DC 165 kW, snellader. Van 5% - 80% laden
 0:24
 -
DC 175 kW, snellader. Van 5% - 80% laden
 - 0:28
AC 11 kW, laadpaal/wallbox thuis of openbaar. Van 0% - 100% laden 6:30 8:00

CUPRA Connected Car

Via de CUPRA Connected Car Apps sta je altijd in verbinding met jouw CUPRA. Zo kun je regelen wanneer jouw CUPRA kan starten met laden, zodat je bijvoorbeeld gebruik kan maken van het daltarief voor stroom. Daarnaast kun je het interieur van jouw CUPRA voorverwarmen óf verkoelen. Zo stap je niet alleen in een lekker warme of koele auto, het verwarmen of verkoelen terwijl jouw CUPRA nog aan de lader staat verbruikt dus geen stroom onderweg. Zo kom je verder op een acculading.

 

Meer over CUPRA Connected Car >

Ontdek meer over elektrisch rijden bij CUPRA

Voordelen van elektrisch rijden

Een elektrische auto biedt veel voordelen; lagere kosten, minder belasting op het milieu én meer kracht en performance. Te mooi om waar te zijn? Ervaar het zelf.

Ontdek alle voordelen >

De kosten van elektrisch rijden

Dankzij slimme subsidies en kortingen is het bezitten van en rijden in een elektrische auto goedkoper dan een auto met een verbrandingsmotor. Reken maar uit.

Meer over kosten >

Ontdek onze modellen

Liefde voor autorijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestaties? Ontdek welk CUPRA model jou het beste past. Volledig elektrisch of plug-in hybride.

Ontdek onze modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >