Elektrisch rijden subsidie

Kom in aanmerking voor € 3.350 subsidie


Stel 'm samen >

Profiteer van subsidie voor elektrisch rijden

Particulieren die een volledig elektrische auto kopen of private leasen kunnen in aanmerking komen voor € 3.350 subsidie. Bestel dus nu een CUPRA Born en profiteer van de subsidie.

€ 3.350 subsidie voor elektrische auto’s

Met de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) stimuleert de overheid elektrisch rijden. Je kunt sinds 3 januari € 3.350 subsidie aanvragen voor elektrische auto's met een fiscale waarde tot maximaal € 45.000, óf zo'n € 70 korting per maand op de Private Leaseprijs.


Zo werkt de subsidie

Wanneer je als particulier een 100% elektrische personenauto koopt of leaset dan kan je in aanmerking komen voor de subsidie. De koop- of leaseovereenkomst moet je hebben afgesloten vanaf 1 januari 2022. De auto mag een maximale fiscale waarde hebben van € 45.000.

De CUPRA Born vanafprijs is € 36.990**, of € 469* per maand via Private Lease. Met € 3.350 subsidie op de vanafprijs of € 70 subsidie op de maandelijkse Private Leaseprijs rijd je al een CUPRA Born vanaf € 33.640, of € 399 per maand.

Bekijk alle voorwaarden >

Zo vraag je de subsidie aan

Als je een koop- of Private Leaseovereenkomst afsluit, dan kun je daarna de subsidieaanvraag doen via DigiD online. De aanvraag moet binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van het koop- of leasecontract worden ingediend. De auto moet op jouw naam staan om de subsidieaanvraag te kunnen doen.

Alles over de aanvraag >

Een subsidie aanvragen kan sinds 3 januari. Wees er op tijd bij! Het beschikbare budget voor 2021 was binnen acht dagen opgebruikt.

Veelgestelde vragen

Over de elektrisch rijden subsidie

↓ Welke CUPRA Born moet ik kiezen om in aanmerking te komen voor de subsidie?
↓ Welke CUPRA Born moet ik kiezen om in aanmerking te komen voor de subsidie?
Om in aanmerking te komen voor de elektrisch rijden subsidie kun je kiezen uit de CUPRA Born Essential, CUPRA Born Business, CUPRA Born Adrenaline One, de CUPRA Born Performance One en de CUPRA Born Copper Edition One. Hierbij ligt de fiscale waarde namelijk onder de € 45.000, dat is een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie.
↓ Hoeveel subsidie krijg ik voor de CUPRA Born?
↓ Hoeveel subsidie krijg ik voor de CUPRA Born?
Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto in 2022 (koop of Private Lease) kun je een subsidie aanvragen van € 3.350. Kies je bijvoorbeeld voor de CUPRA Born Essential van € 36.990, voldoe je aan alle voorwaarden en is het subsidiebudget nog beschikbaar? Dan rij je een CUPRA Born Essential al voor € 33.640.
↓ Waarom bestaat de subsidie voor elektrische personenauto’s?
↓ Waarom bestaat de subsidie voor elektrische personenauto’s?
Het kabinet wil elektrisch rijden aantrekkelijker maken voor particulieren. Belangrijk daarbij zijn de doelstellingen die in het Klimaatakkoord staan om de CO2-uitstoot te verminderen. Dankzij de subsidie wordt het verschil in prijs tussen een elektrische auto en een auto op fossiele brandstof kleiner.
↓ Hoelang geldt de subsidie voor elektrische auto’s?
↓ Hoelang geldt de subsidie voor elektrische auto’s?
De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025 tenzij het budget eerder op is. Het budget wordt ieder jaar vastgesteld; op dit moment kan je pas aan het begin van 2022 weer gebruikmaken van de subsidie. De hoogte van de subsidie wordt tot en met 2025 afgebouwd. Kijk voor meer informatie over dit budget op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpalen

Meer over de CUPRA Born

Is je interesse gewekt in de CUPRA Born? Ontdek er dan alles over via de onderstaande button.

Ontdek de CUPRA Born >
electrifying performance elektrisch rijden cupra opladen

Meer over de subsidie

Wil je meer weten over de elektrisch rijden subsidie? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid via de button hieronder.

Meer informatie >