Formule E

De volgende stap in onze Racing evolutie

Bij CUPRA staan ambitie en innovatie voorop. Dankzij onze roots in racing heeft dit geleid tot de ontwikkeling van de CUPRA e-Racer, 's werelds eerste elektrische race-tourwagen. En tot overwinningen in de FIA ETCR en de Extreme E. Zo hebben we de afgelopen vier jaar hard gewerkt om de motorsport opnieuw uit te vinden en te verduurzamen. Voor 2023 zijn we klaar voor de volgende stap: deelname aan de Formule E.

cupra formule e
cupra formule e

ABT CUPRA Formule E Team

Vanuit de ambitie om in 2030 een volledig elektrisch merk te zijn, staan we klaar voor onze volgende ontwikkelingsfase. Dit jaar neemt team CUPRA x ABT Sportsline deel aan 's werelds meest toonaangevende elektrische motorsport competitie: de Formule E. Het is een logische stap voor CUPRA, aangezien wij streven naar een transformatie van de racewereld en hiermee bewijzen dat elektrificatie en prestaties een perfecte match zijn.

cupra formule e
ABB FIA Formule E is 's werelds eerste volledig elektrische FIA Wereldkampioenschap en de enige sport met een net-zero certificaat. Het duurzaam georiënteerde race kampioenschap deelt ons racing-dna en en kent een diverse fanbase met vergelijkbare mind set. Formule E bestaat uit liefhebbers van technologie en innovatie, die de fysieke en digitale wereld samenbrengen. Net als CUPRA is de Formule E aanwezig in de metaverse met een officiële blockchain-racegame. Bovendien bedienen beide merken autoliefhebbers die waarde hechten aan duurzaamheid en een passie hebben voor racen en prestaties.
cupra formule e

Racing zit in het dna van CUPRA

Wayne Griffiths, CUPRA CEO, zei over het race dna: "Bij CUPRA zijn we gefocust op de overwinning. Dit is het juiste moment om de volgende stap vooruit te zetten: deelnemen aan 's werelds grootste elektrische motorsport kampioenschap. Ik kan niet wachten om het ABT CUPRA Formule E Team te zien strijden in het centrum van 's werelds meest iconische steden. Formule E is een uniek motorsport platform voor 's werelds meest toonaangevende autofabrikanten dat inspeelt op de emoties en bewijst dat elektrisch racen niet saai is, maar juist samen gaat met extreme prestaties."

Met de Nederlandse, meervoudig Formule E winnaar Robin Frijns en de Zwitserse Nico Müller achter het stuur, zal de deelname aan de 'Koningsklasse' van de elektrische motorsport een grote impact op het merk CUPRA hebben. Dit dankzij de wereldwijde zichtbaarheid van Formule E. Als team versterken ABT en CUPRA hiermee hun partnership, waarbij Mahindra Racing verantwoordelijk is voor het leveren van de aandrijflijn.

cupra formule e
Als CUPRA werken we al samen met ABT in Extreme E. Beide merken zijn pioniers op het gebied van elektrisch racen. ABT heeft met een eigen team grote successen geboekt in de Formule E, CUPRA startte het avontuur in de elektrische motorsport met de ontwikkeling van 's werelds eerste elektrische race-tourwagen. De voortdurende samenwerking bekrachtigt de gedeelde visie om middels elektrificatie de wereld van de motorsport opnieuw uit te vinden.
In 2018 had CUPRA de ambitie om Racing opnieuw uit te vinden. Dankzij een paar fanatiekelingen met grote dromen zijn we doorgegaan met het uitdagen van Performance en het pionieren van nieuwe vormen in de racewereld waardoor nieuwe emoties en ervaringen worden gecreëerd.
Pure ETCR

Pure ETCR

In samenwerking met het Zengő Motorsport Team hebben we de uitdaging van dit nieuwe kampioenschap aangegrepen door 's werelds eerste 100% elektrische race-toerwagen op het circuit te brengen: de CUPRA e-Racer.

Meer over Pure ETCR >

CUPRA modellen

Liefde voor rijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestatie? Onze roots in Racing vertalen zich in onvergetelijk rijplezier. Ontdek welk CUPRA model jou het beste past.

Ontdek de CUPRA modellen >