Extreme-E

Extreme e

Seizoen twee: een nieuwe auto, een nieuwe coureur

Na het succes van zijn debuutcampagne in 2021, maakt Extreme E - de wereldwijde elektrische racewedstrijd die de natuurlijke omgevingen die worden bedreigd door klimaatverandering in de kijker zet - zich op voor de start van zijn tweede seizoen. 

Extreme e
Extreme e

De wedstrijd waarin elektrische raceauto's tegen elkaar worden opgezet, is bedoeld om ons allemaal aan te moedigen positieve actie te ondernemen om de toekomst van de planeet te beschermen en om te benadrukken hoe we verdere schade kunnen voorkomen om klimaatverandering tegen te gaan.

CUPRA maakt vanaf het begin deel uit van Extreme E. Het was het eerste automerk dat zijn deelname aankondigde en bundelde de krachten met ABT Sportsline als de belangrijkste partner van het team. 

ABT CUPRA XE team

ABT CUPRA XE-TEAM

Het ABT CUPRA XE-team heeft zijn debuutseizoen voltooid, dat culmineerde in een vijfde plaats in het algemeen klassement, en is nu gefocust op het optimaal benutten van het tweede seizoen. Het gaat deze uitdaging aan met twee geweldige coureurs aan het stuur. Viervoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah (2011, 2015, 2019 en de editie van 2022, die vorige maand plaatsvond) voegt zich dit seizoen bij het team en zal partner worden van de huidige CUPRA-coureur (en 2001 Dakar-winnaar) Jutta Kleinschmidt. Deze nieuwe coureurscombinatie zal een belangrijk onderdeel zijn van het streven van de ABT CUPRA XE om te strijden voor podiumplaatsen en overwinningen bij elk evenement op de kalender.

CUPRA Tavascan XE

Bij CUPRA gaan elektrificatie en prestaties hand in hand, en de 2022 versie van het de auto van vorig jaar past in de geest van het Extreme E kampioenschap. De auto is uitgerust met een 54 kWh-accu die achter de cockpit is geplaatst, wat bijdraagt aan een optimale gewichtsverdeling. De auto accellereert in ongeveer vier seconden van 0 naar 100 km/u. Het is cruciaal dat de CUPRA Tavascan XE duurzamer en milieuvriendelijker is dan ooit. De auto is uitgerust met 3D-geprinte onderdelen om het aanpassingsvermogen te verbeteren en het repareren in het heetst van de strijd veel gemakkelijker en sneller te maken.

Extreme e

Het design van de volledig elektrische offroad-racewagen is een hint naar de ontwerptaal die zal worden gebruikt in de toekomstige serieproductie. CUPRA Tavascan, het tweede 100% elektrische model van het merk, zal worden ontworpen en ontwikkeld in Barcelona en zal in 2024 onthuld worden.

De Extreme E-serie verbetert CUPRA's onderzoek naar elektrificatie en bevordert tegelijkertijd elektrificatie, duurzaamheid, milieubewustzijn en gendergelijkheid.

cupra formule e

Formule E

Met de ambitie om in 2030 een volledig elektrisch merk te zijn, zijn we klaar voor de volgende fase in onze ontwikkeling. Samen met ABT Sportsline nemen we in 2023 deel aan 's werelds toonaangevende elektrische motorsport competitie: de Formule E.

Ontdek meer >

CUPRA modellen

Liefde voor rijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestatie? Onze roots in Racing vertalen zich in onvergetelijk rijplezier. Ontdek welk CUPRA model jou het beste past.

Ontdek de CUPRA modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >