Extreme E

CUPRA bereidt zich voor op Extreme E-avontuur.

Elektrificatie en performance hebben altijd centraal gestaan bij CUPRA, met de voortdurende aanwezigheid van het merk in de Formule E sinds het begin en de ontwikkeling van de allereerste elektrische raceauto; de CUPRA e-Racer. Vandaag de dag telt de volledig elektrische visie van CUPRA meer dan ooit mee, gezien het merk mee gaat doen aan een race waar we allemaal achter staan.

Door gebruik te maken van de inhuldiging van de eerste CUPRA-garage in Europa in Hamburg, kondigde CUPRA zijn deelname aan de Extreme E-raceserie aan, waarbij het samenwerkt met ABT Sportsline als de belangrijkste partner van het raceteam en zal bijdragen aan het samenstellen van een team van ingenieurs en chauffeurs voor deze elektrische, zware tocht.

Wat is Extreme E?

Extreme E, ontwikkeld door de oprichter van de Formule E, Alejandro Agag, is een race-evenement dat als doel heeft de autosport opnieuw uit te vinden. Door elektrisch racen naar enkele van de meest afgelegen uithoeken van de planeet te brengen, verspreid over vier continenten met arctische, woestijn-, regenwoud-, gletsjer- en oceaanlocaties, wil het de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering benadrukken waarmee verschillende ecosystemen worden geconfronteerd. Tegelijkertijd worden de prestaties van alle elektrische SUV's in extreme omstandigheden gepresenteerd.

Lichtgewicht elektrische offroad-racers zullen strijden in een reeks wedstrijden die worden uitgevoerd tijdens een rit van twee ronden over een offroad-circuit van 5 mijl. Als blijk van steun voor gendergelijkheid in zowel de autosport als op de werkvloer, zullen de teams bestaan uit een mannelijke en een vrouwelijke coureur, met een mid-race switch na de eerste ronde. CUPRA-ambassadeur Mattias Ekström is al bevestigd de mannelijke bestuurder en Claudia Hürtgen is bevestigd als de vrouwelijke bestuurder, bekend als de teamgenote van Jos Verstappen in de Duitse Formule-3 kampioenschap in 1993.

Het doel van Extreme E is het bevorderen van duurzaamheid en de acceptatie van elektrische voertuigen om de planeet te helpen beschermen, een visie waar CUPRA ook in gelooft. Dat gezegd hebbende, zal Extreme E onder toezicht staan van een deskundig onafhankelijk panel van wetenschappers van de universiteiten van Cambridge en Oxford. Bovendien hebben de organisatoren van het evenement voorgesteld dat de hele operatie zal worden vervoerd op een speciaal omgebouwd Royal Mail-vrachtschip. Het schip zal ook dienst doen als een mobiel milieuonderzoekslaboratorium, waarbij vliegen en de bijbehorende zware CO2-voetafdruk uit de vergelijking wordt gehaald en de aanpak van ecologische duurzaamheid om de milieu-impact van wereldwijd transport verder te verminderen.

Meer weten over de Extreme-E-race? Lees hier verder.


CUPRA e-racing academie

Tijdens het persgesprek tussen CUPRA, ABT en Extreme E's senior executives, kondigde CUPRA CEO Wayne Griffiths ook aan dat CUPRA werkt aan de oprichting van 's werelds eerste elektrische race-academie. Met dit nieuwe project, dat de pioniersrol van het merk in de autosportwereld onderstreept, zal CUPRA bijdragen aan de ontwikkeling van elektrisch racen door de nieuwe generatie coureurs op te leiden. Het merk zal profiteren van zijn eigen ontwikkeling van de allereerste elektrische toerraceauto, de CUPRA e-Racer, voor de uitrol van de nieuwe academie.

Nu meer dan ooit racen we allemaal tegen de klok voor een betere toekomst. En het is de enige race die we alleen samen kunnen winnen.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >