CUPRA x Spinnin' Records

The impulse of a new DJ generation

cupra x spinnin records

Demo Drop contest

CUPRA en Spinnin’ Records trokken samen op bij zoektocht naar nieuw dj-talent. De contest startte begin maart van dit jaar; aanstormende producers konden hun beste track uploaden naar het Spinnin’s Talent Pool platform. Dit leverde 158 demo’s op. Vervolgens namen zij deel aan de Music Industry Masterclass in de CUPRA City Garage in Rotterdam.

cupra city garage rotterdam spinnin records
cupra city garage rotterdam spinnin records

Van live set in CUPRA City Garage Rotterdam

Na de selectie van acht finalisten volgde eind mei een zinderende CUPRA Convoy Ride door Rotterdam. Onderweg beoordeelde Mr. Belt & Wezol de inzendingen, waarna vier tracks/artiesten doorgingen naar de volgende ronde. Zij draaiden dezelfde dag nog een live set tijdens een Spinnin' Records party in de CUPRA City Garage Rotterdam.

 

 

cupra formentor convoy rotterdam
cupra city garage rotterdam spinnin records

Naar studiotijd met Mr. Belt & Wezol

Twee finalisten kregen vervolgens een-op-een studiotijd met Mr. Belt & Wezol om hun track naar topniveau te perfectioneren: Martello en Colin Hook. Tot slot zijn beide tracks beoordeeld door het Spinnin’s A&R team in Hilversum, waarna Freedom van DJ/producer Colin Hook uit Zeewolde werd uitgeroepen tot beste track.

 

A&R Spinnin’ Records over de keuze

“Colin heeft echt iets aparts gemaakt. De track betreedt nieuwe muzikale paden, zonder werkelijk de draad en het publiek uit het oog te verliezen. En het onderwerp is ook universeel; vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend voor veel mensen, evenals vrijheid van meningsuiting. De manier waarop Colin zijn stem en teksten gebruikt in combinatie met die unieke productie was een belangrijke reden om, samen met Mr. Belt & Wezol, voor hem te kiezen. Soms is één simpel haakje genoeg om een track naar een hoger niveau te tillen, ‘Freedom’ is daar een perfect voorbeeld van.”

cupra x spinnin records

Uitgebracht op het Talent Pool label

Freedom is 7 juli officieel uitgebracht op Spinnin’s Talent Pool label, dit ging gepaard met een aankondiging op Spinnin’s @talentpool Instagram. Daarnaast won Colin Hook een complete Pioneer DJ set om zijn carrière verder te boosten. De talentvolle DJ/producer kijkt terug op een enerverende contest.

cupra city garage rotterdam spinnin records colin hook

Tijdens de opnamedag stond ik helemaal in mijn kracht dankzij de vibe van het publiek en de unieke sfeer waar automotive en muziek samenvloeiden. Wat ik echt nooit meer vergeet is de Demo Ride: rijdend over de Erasmusbrug bespraken Mr. Belt & Wezol en ik de dancescene, al luisterend naar mijn ingestuurde nummer. En niet alleen dat, ook het draaien van een half uur eigen, unreleased muziek waar ik mensen goed op zag gaan, droeg bij aan deze unieke ervaring. Ik heb enorm genoten en nog nooit zoiets gevoeld, vooral dankzij de intieme setting. CUPRA, Spinnin’ en Mr. Belt & Wezol hebben mij het mooiste cadeau gegeven en mij daarmee, hopelijk, een stap dichterbij mijn gedroomde leven gebracht.

 

Mr. Belt & Wezol zijn enthousiast

"We vinden het geweldig dat er nog zoveel jonge producers zijn die thuis aan het experimenteren en oefenen zijn met het maken van muziek. Zo zijn wij ook ooit begonnen. Het niveau van de 8 uitgekozen demo’s was bizar hoog, maar de winnaar Colin Hook heeft wat ons betreft alles in huis. Hij heeft een goede stem, sterke songs en een opwindende DJ performance. Om op je eigen tracks zelf te zingen is vandaag de dag heel zeldzaam; een sterke USP dat zijn productie naar een hoger niveau tilt."

cupra x spinnin records masterclass
Benieuwd naar een vervolg? Volg @cupra_nl voor het laatste nieuws over onze muzikale samenwerkingen en meer. 

Luister hier naar een preview van 'Freedom'

cupra x fc barcelona

CUPRA x FC BARCELONA

Toewijding aan sport en innovatie. Een gedeelde passie voor prestatie, creativiteit en uniciteit. Plus een gedeelde geschiedenis en afkomst.

Ontdek CUPRA x FC Barcelona >

CUPRA modellen

Liefde voor rijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestatie? Onze roots in Racing vertalen zich in onvergetelijk rijplezier. Ontdek welk CUPRA model jou het beste past.

Ontdek de CUPRA modellen >