Design maakt het leven gemakkelijker

TRAKATAN voor CUPRA

"Onze slogan is: laat tijd jouw tas ontwerpen"

Wat is het concept achter jullie kwaliteitstassen van echt leder? Wat is de filosofie achter jullie merk?

Persoonlijk geven we de voorkeur aan een gebruikte tas boven een nieuwe. We houden namelijk totaal niet van neppe, ‘verweerde’ effecten, we willen het echte werk! Alles wat je draagt, vertelt het een verhaal over waar je bent geweest in het leven. Alleen het verstrijken van tijd kan leder dat bijzondere karakter geven. En wij geloven er sterk in dat duurzaamheid hem juist zit in het maken van producten van hoge kwaliteit die lange tijd meegaan.

Bij CUPRA geloven we dat verfijning gelijk staat aan hoge kwaliteit. Ben je het daar mee eens?

Luxe betekent hoge kwaliteit. En hoge kwaliteit betekent tijd. Tijd om onderzoek te doen, om de beste materialen te vinden, om te ontwerpen, te creëren, te testen en details uit te werken die het product naar een hoger niveau tillen. Als je namelijk écht de tijd neemt en respect hebt voor het proces, zal het eindresultaat een zeer verfijnd product worden van enorm hoge kwaliteit. Want zou jij een taart eten die maar 10 minuten in de oven heeft gezeten, terwijl de aanbevolen baktijd 20 minuten is? Tijd is een essentiële kernwaarde van vakmanschap.

Als je moest raden, welke 3 items zou een CUPRA-rijder dan in deze lederen tas hebben?
Onze klanten zijn onafhankelijk in het maken van de keuzes in hun leven, daarom is het lastig om 3 dingen te verzinnen die een CUPRA rijder in hun TRAKATAN tas zou hebben. Met TRAKATAN producten word je vrienden voor het leven; onze klanten vervoeren namelijk hun hele leven in onze tassen. Elk leven is anders, net zoals iedere persoon anders is. Daarom passen onze tassen zich naadloos aan hun eigenaars aan. Het gaat namelijk om uniciteit.

Wat stralen jullie producten uit als mensen ze gebruiken, denk je?
Uniciteit, verfijning en kwaliteit. Onze lederen kwaliteitstassen zijn zo ontworpen dat ze volledig uniek zijn en geen trends volgen, maar hun eigen stijl hebben. De verfijning zie je terug in de details. Naarmate onze klanten hun tas langere tijd gebruiken, zullen ze de kwaliteit meer gaan opmerken. We maken tassen die een leven lang meegaan, die met de tijd alleen maar sterker worden en echt een “vriend” voor het leven worden.

Hoe vertegenwoordigen jouw merk en jullie producten de CUPRA spirit?
De positie van TRAKATAN in de modewereld is vergelijkbaar met die van CUPRA in de autobranche. Het zijn twee moderne, hard groeiende bedrijven met een groot potentieel om kwaliteitsproducten te bieden aan veeleisende klanten die waarde hechten aan kwaliteit en unieke producten willen, ongeacht het merk. Mensen met karakter, die onafhankelijke keuzes durven te maken en niet geïnteresseerd zijn in het volgen van iedere voorbijgaande trend. TRAKATAN en CUPRA delen dan ook dezelfde kernwaarden: uniciteit, verfijning en kwaliteit.

" Alles wat je draagt, vertelt het een verhaal over waar je bent geweest in het leven "

Wij vinden dat verfijning en vakmanschap hand in hand gaan. Hoe werkt deze combinatie in de praktijk voor jullie?
Onze producten zijn zo verfijnd omdat we onze volledige productie in Italië doen, in onze kleine TRAKATAN studio in Turijn. We selecteren de mooiste stukken gelooid leer en besteden ontzettend veel aandacht aan werkelijk alle details die hierbij komen kijken, inclusief de verpakking van het eindproduct. Al deze zaken vormen een essentieel onderdeel om een verfijnd product van hoge kwaliteit te creëren. Je hebt dus absoluut gelijk: verfijning en vakmanschap gaan zeker hand in hand.

Welke materialen gebruiken jullie in je lederen tassen? En welke werden voor de CUPRA capsule collectie in het bijzonder gebruikt?
We maken lederen artikelen, dus we zijn gespecialiseerd in het werken met leer. Bij CUPRA hebben we een speciale koperkleurige ledersoort ontwikkeld, één van de kenmerkende designaspecten van ons merk. Daarnaast hebben we een technische vernieuwing geïntroduceerd om de grootste tas uit de capsule collectie lichter te maken in gewicht.

Welke details uit de CUPRA capsule collectie van lederen tassen kun je voor ons uitlichten?
Het leder zelf, bijvoorbeeld. In de TRAKATAN studio wrijven, pletten en slaan we het met plantaardige bestanddelen gelooide leer dat in de speciale koperkleur is gemaakt. Dit doen we bewust, omdat we geen gloednieuw leder willen dat er standaard en saai uitziet. Daarom bewerken we het materiaal net zo lang totdat we iets unieks en speciaals hebben. En we graveren het unieke CUPRA logo in het leer met de hand, speciaal voor CUPRA

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >