CUPRA x MIKAKUS

cupra x mikakus sneakerlijn

Gedeelde passie voor design

CUPRA heeft een eigentijdse visie op sportiviteit en automotive design. Het merk bestaat uit mensen die streven naar een wereld waarin ervaringen en prestatiegerichtheid op de eerste plek staan. Die wereld wordt gecreëerd door het bundelen van krachten met diegenen die dezelfde mentaliteit hebben. Dit brengt CUPRA en MIKAKUS samen bij het ontwerpen van een sneakercollectie; de gedeelde, intrinsieke passie voor creatie, design, sportiviteit. Een vurig en intens leven, en het pakken en genieten van elk moment dat het leven je geeft.

cupra x mikakus sneakers
cupra x mikakus sneakers

Het vakmanschap van MIKAKUS

Het schoenlabel MIKAKUS is ontstaan vanuit gelijkgestemde mensen die in dezelfde waarden geloven en dezelfde passies delen. MIKAKUS, opgericht in Barcelona, besteedt de grootste zorg aan het ambacht schoenmaken; het gebruik en de kracht van basismaterialen staan voorop. Daarnaast heeft MIKAKUS een scherp oog voor merken en designers waarmee passies samensmelten om nieuwe producten te kunnen creëren tot in de fijnste en perfecte details.

cupra x mikakus sneakers

Het verhaal achter de sneakerlijn

De grootste inspiratiebron van deze samenwerking vormt de CUPRA Formentor – het eerste, eigen model van CUPRA, bestaande uit 100% CUPRA DNA. CUPRA en MIKAKUS hadden als doel om schoenen te maken die gezien mogen worden, net als het aerodynamische design van de CUPRA Formentor. In de opvallende en unieke sneakerlijn komt de gedeelde visie tot uiting.

cupra x mikakus sneakers

En zo werd de CUPRA x MIKAKUS sneakerlijn geboren, bestaande uit twee exclusieve modellen met een modern design, slank silhouet en maximaal comfort: Paddock en Garage. Het design van beide modellen is tot in het kleinste detail geperfectioneerd, wat de essentie van de samenwerking van CUPRA en MIKAKUS weerspiegelt. De gebruikte materialen voor deze collective zijn een mix van hoge kwaliteit leer, neopreen en textiel. De zolen zijn gemaakt van de nieuwste generatie EVA (ethyleenvinylacetaat) met een polyurethaanfilm, voor een bijzonder lichtgewicht resultaat. De sneakers zijn daarbij voorzien van de nieuwste technologie voor maximaal comfort.

cupra x mikakus sneakers
Het kleurenpalet van de sneakerlijn is geïnspireerd op de kleuren van de CUPRA Formentor. Petrol Blue reflecteert de unieke kleur van de Formentor, net als de Dark Aluminium elementen die ook te vinden zijn op het exterieur van de Formentor. En als eerbetoon aan het CUPRA logo zijn koperkleurige details toegevoegd.
cupra x mikakus sneaker garage

MIKAKUS Garage

De MIKAKUS x CUPRA Garage heeft gladde, premium leren bovenkant met een gevulkaniseerd reliëfverloop geïnspireerd op de bekleding van de CUPRA Formentor. Dit model heeft een ronde neus met polyester veters en koperkleurige, metalen veteroogjes. De schoen is afgewerkt met een EVA-zool, die een gewatteerd effect geeft voor maximaal comfort. Het Garage-model is verkrijgbaar in twee kleuren: Petrol Blue en wit.

Vind de Garage op de officiële MIKAKUS-website.

cupra x mikakus sneaker paddock

MIKAKUS Paddock

De MIKAKUS x CUPRA Paddock brengt sneakerdesign naar een nieuw level. De bovenkant toont een Petrol Blue-kleurig modern-knit-patroon, dat in contrast staat tot de dikke, lichte EVA-zool die zorgt voor maximaal comfort dankzij de dempende eigenschap van het materiaal. Samen met de koperkleurige, metalen veteroogjes, het zwarte leer en de gordel-stijl band weet je zeker dat je eigenaar bent van iets unieks en ongewoons. Net als met de CUPRA Formentor.

Vind de Paddock op de officiële MIKAKUS-website.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >