Gebundelde passie voor design en sportiviteit

CUPRA x MIKAKUS sneakers

cupra x mikakus sneakerlijn

Wie is MIKAKUS?

MIKAKUS is ontstaan vanuit gelijkgestemde mensen die in dezelfde waarden geloven en dezelfde passies delen. MIKAKUS, opgericht in Barcelona, besteedt de grootste zorg aan zijn vak en gelooft volledig in de kracht van kernmaterialen en wat ermee kan worden gedaan. Daarnaast houdt MIKAKUS de ogen open, zoekende naar merken en creatievelingen die gelijke waarden hebben – merken waarmee ze passies kunnen samensmelten – om nieuwe producten te creëren tot in de verfijnde en perfecte details.

CUPRA x MIKAKUS

CUPRA laat een eigentijdse visie van sportiviteit los op automotive design. Het merk bestaat uit mensen die ernaar streven om een wereld te creëren die draait om ervaringen en prestatiegerichtheid, en bundelt de krachten met degenen die dezelfde mentaliteit hebben. De twee merken komen nu samen om een sneakercollectie te ontwerpen. Ze delen een intrinsieke passie voor creatie, een vurig en intens leven, en het pakken en genieten van elk moment dat het leven je geeft. Dit zullen ze gebruiken ter inspiratie voor het ontwikkelen van functionele en verfijnde producten.

"De schoenen zijn ontworpen in Barcelona door Edwin Battistini en worden handgemaakt in Europa."

Het verhaal achter de producten

De grootste inspiratiebron achter deze samenwerking is de CUPRA Formentor – het eerste, eigen model van CUPRA, bestaande uit 100% CUPRA DNA. CUPRA en MIKAKUS hadden als doel om schoenen te maken die de aandacht waardig zijn, net als de aerodynamisch ontworpen CUPRA Formentor. De twee unieke merken wilden de samenwerking graag aan gaan om hun visie voor opvallende en unieke producten te bundelen.

En zo is de MIKAKUS x CUPRA sneakerlijn geboren, bestaande uit twee modellen met een modern design, een slank silhouet en voor maximale comfort. De exclusieve sneakers worden gelanceerd onder de namen Paddock en Garage. Het design van beide sneakers is tot het kleinste detail geperfectioneerd, wat de essentie van de samenwerking van CUPRA en MIKAKUS weerspiegelt. De gebruikte materialen voor deze collective zijn een mix van hoge kwaliteit leer, neopreen en textiel. De zolen zijn gemaakt van de nieuwste generatie EVA (ethyleenvinylacetaat) met een polyurethaanfilm, voor een bijzonder lichtgewicht resultaat. De sneakers zijn voorzien van de nieuwste technologie voor maximaal comfort.

Het kleurenpalet is geïnspireerd op de kleuren van de CUPRA Formentor en het kleurenpalet van MIKAKUS. Petrol Blue reflecteert de unieke kleur van de Formentor, net als de Dark Aluminium elementen die ook te vinden zijn op het exterieur van de Formentor. En als eerbetoon aan het CUPRA logo zijn koperkleurige details toegevoegd.

cupra x mikakus sneaker paddock

Paddock

De MIKAKUS x CUPRA Paddock verlegt de grenzen van sneakerdesign. De bovenkant toont een Petrol Blue-kleurig modern-knit-patroon, dat in contrast staat tot de dikke, lichte EVA-zool die zorgt voor maximaal comfort dankzij de dempende eigenschap van het materiaal. Samen met de koperkleurige, metalen veteroogjes, het zwarte leer en de gordel-stijl band weet je zeker dat je eigenaar bent van iets unieks en ongewoons. Net als met de CUPRA Formentor.

Vind de Paddock op de officiële MIKAKUS-website.

cupra x mikakus sneaker garage

Garage

De MIKAKUS x CUPRA Garage heeft gladde, premium leren bovenkant met een gevulkaniseerd reliëfverloop geïnspireerd op de bekleding van de CUPRA Formentor. Dit model heeft een ronde neus met polyester veters en koperkleurige, metalen veteroogjes. De schoen is afgewerkt met een EVA-zool, die een gewatteerd effect geeft voor maximaal comfort. Het Garage-model is verkrijgbaar in twee kleuren: Petrol Blue en wit.

Vind de Garage op de officiële MIKAKUS-website.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >