CUPRA x MARSET

Chispa: verfijnde verlichting

Chispa is een nieuwe draagbare, oplaadbare en draadloze lamp. Exclusief voor CUPRA ontworpen door het in Barcelona gevestigde Marset. Deze lamp omarmt het tijdloze design van de klassieke garagelamp, en combineert dat met warm, comfortabel licht. Krachtig genoeg om je bij te staan tijdens jouw avonturen.

cupra x marset chispa

Innovatief design uit Barcelona

De samenwerking CUPRA X Marset komt voort uit een gemeenschappelijke blik op hedendaags design en lifestyle. Het feit dat Marset in 2015 de National Design Award won, zet de missie extra kracht bij. In de unieke, exclusieve ruimte binnen CASA SEAT in Barcelona kunnen bezoekers het authentieke, innovatieve ontwerp bekijken en kopen.

cupra x marset chispa

De ontwerpevolutie van Chispa

De designteams van Marset en CUPRA schoven met elkaar aan tafel na het openen van de eerste CUPRA Garage in 2020. Hier ontstond het definitieve ontwerp van de innovatieve lamp Chispa. Exclusief ontworpen met CUPRA als inspiratiebron.

De Chispa-lamp is verkrijgbaar via de verkooppunten van Marset.

cupra x marset chispa

"Dit co-creatieproject toont de intentie van CUPRA om vanuit Barcelona een eigen wereld te creëren rondom exclusief car design. De Chispa lamp is de eerste stap in onze samenwerking met Marset. Hierbinnen delen wij een passie voor design met aandacht voor detail en technologische innovatie. Onze samenwerking gaat verder dan één product. De creaties van Marset maken inmiddels deel uit van de verlichting in de CUPRA Garage, bij de dealers en op autoshows," aldus CUPRA CEO en SEAT Executive Vice-President voor Sales en Marketing Wayne Griffiths tijdens een ontmoeting met de oprichters van Marset.

Javier Marset, mede-CEO van Marset, benadrukt dat "Marset en CUPRA goede bondgenoten zijn. Als merken delen we essentiële waarden: we zijn gedurfd en ontwrichtend. En ook onze gemeenschappelijke Spaanse oorsprong maakt deel uit van ons DNA. Via de wereld van design combineren we beiden schoonheid en kwaliteit. Voor Marset is deze samenwerking vruchtbaar, aangezien het nieuwe wegen voor het merk opent; binnen de automotive sector was de Chispa lamp een complete verrassing."

cupra x marset chispa

Ontdek de Chispa

De Chispa is een hoogwaardige, lichtgewicht en draagbare lamp. Een symbolische verbinding ook van twee werelden: auto's en design. De lamp heet niet voor niks Chispa; vonk in het Spaans. “Een knipoog naar het idee van licht en ontsteking én refererend aan creativiteit en innovatie,” aldus Joan Gaspar, samen met het CUPRA-ontwerpteam onder leiding van Francesca Sangalli, naamgever van de lamp.

Het uitgekiende ontwerp straalt vindingrijkheid uit. Wanneer de lamp brandt, veranderen de donkere tinten in een heldere en unieke CUPRA-kopertint. Een robuust rooster omhult de lamp ter bescherming en zorgt tegelijkertijd voor een originele uitstraling. De lamp is leverbaar met een ophang-accessoire voor binnen én buiten. De IP44-beschermingsklasse garandeert stevigheid en waterdichtheid.

De Chispa-lamp is verkrijgbaar via de verkooppunten van Marset.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >