Chispa

Verfijnde verlichting

CUPRA & Marset brengen je vol trots de Chispa

Chispa is een nieuwe draagbare, oplaadbare en draadloze lamp. Exclusief voor CUPRA ontworpen door het in Barcelona gevestigde Marset. Deze lamp omarmt het tijdloze design van de klassieke garage-lamp, en combineert dat met warm, comfortabel licht. Krachtig genoeg om je te begeleiden tijdens jouw avonturen.

Wil je de Chispa in huis halen? Dat kan! Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt.

Samen inspireren we de wereld vanuit Barcelona

Bij Cupra reiken we veel verder dan alleen de autowereld. Samen met Marset openden we een exclusieve ruimte binnen CASA SEAT in Barcelona: volledig gewijd aan autentiek en innovatief design. Een unieke hub waar bezoekers van over de hele wereld de kans hebben om het briljante werk van Marset te ontdekken.

Deze samenwerking helpt ons om nog sterker te staan op het gebied van lifestyle. Maar dat we elkaar hebben gevonden, komt niet uit de lucht vallen. We zijn beiden wereldwijd georiënteerd en kijken naar de integriteit van hedendaags design als solide basis. En als klap op de vuurpijl: in 2015 won Marset nog de National Design Award. Daar werken we maar al te graag mee samen.

De ontwerpevolutie van Chispa

De designteams van Marset en CUPRA gingen opnieuw met elkaar aan tafel na het openen van de eerste CUPRA Garage in 2020. Ze werkten samen aan een definitief ontwerp van een innovatieve nieuwe lamp: de Chispa. Exclusief ontworpen met CUPRA als inspiratiebron.

"Dit co-creatieproject toont de intentie van CUPRA om een eigen wereld te creëren rondom auto's uit Barcelona. De Chispa-lamp is slechts de eerste stap in onze samenwerking met Marset. We hebben elkaar gevonden door onze gedeelde passie voor design, aandacht voor detail en technologische innovatie. Onze samenwerking gaat verder dan één enkel product. Hun creaties maken namelijk ook deel uit van onze verlichting in de CUPRA Garage, bij de dealers en op autoshows. En de komende maanden zitten we niet stil: we blijven onze designcollecties uitbreiden met nieuwe partners", vertelt de CUPRA CEO en SEAT Executive Vice-President voor Sales en Marketing Wayne Griffith tijdens een ontmoeting met de oprichters van Marset.

Bovendien benadrukt Javier Marset, mede-CEO van Marset, dat "Marset en CUPRA goede bondgenoten zijn. Als merken delen we essentiële waarden: we zijn gedurfd en ontwrichtend. En onze oorsprong, die in Barcelona ligt, maakt deel uit van ons DNA. Door de wereld van design combineren we allebei schoonheid en kwaliteit. Voor Marset is deze samenwerking vruchtbaar, aangezien het nieuwe wegen voor het merk opent. Als object komt de Chispa-lamp als een complete verrassing wanneer je naar de wereld van de automotive sector kijkt."

De Chispa-lamp is nu verkrijgbaar via de verkooppunten van Marset.

Ontdek de Chispa

De Chispa-lamp biedt je een hoogwaardige, lichtgewicht en draagbare oplossing die je in drie verschillende posities kunt gebruiken. Het verbindt symbolisch de wereld van auto's met de wereld van design. Joan Gaspar, samen met het CUPRA-ontwerpteam onder leiding van Francesca Sangalli, noemde de lamp Chispa. Vonk in het Spaans. Nee, dit is niet alleen een knipoog naar het idee van licht en ontsteking. Het refereert ook aan creativiteit en innovatie.

Het uitgekiende ontwerp straalt vindingrijkheid uit. En wanneer hij aan staat, veranderen de donkere tinten in een heldere en unieke CUPRA-kopertint.

Het robuuste rooster omhult de lamp. Ter bescherming, maar zorgt ook voor de nodige dosis originaliteit. De lamp is daarnaast leverbaar met een accesoire waarmee je 'm gemakkelijk kunt ophangen. Binnen, én buiten. Want de Chispa heeft een IP44-beschermingsklasse, wat zijn kwaliteit als robuuste en waterdichte lamp garandeert.

Shop de Chispa lamp

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >