Handgemaakte zonnebrillen voor het autorijden

L. G. R. voor CUPRA

Wat is het concept achter de creaties van L.G.R?
Ontdekking en avontuur vormen de belangrijkste inspiratiebronnen voor de autozonnebrillen van L.G.R. Denk aan de geuren en kleuren van de Italiaanse riviera. Of een middag rustig je favoriete boek lezen terwijl je bij de Muthaiga Country Club in Nairobi zit. De tijd voorbij zien gaan, zittend onder een acaciaboom. Dit soort gedachtes worden vertaald in onze ontwerpen.

Wat is jouw idee van luxe?
Vanaf het moment dat we in 2008 zijn gestart, is ons bedrijf hard gegroeid. Nu hebben we al 15 medewerkers en 3 fabrieken in Italië. Al onze zonnebrillen worden echter nog steeds stuk voor stuk met de hand gemaakt. Deze toewijding aan vakmanschap belichaamt ons idee van luxe.

Wie dragen L.G.R zonnebrillen voor in de auto?
We hebben inmiddels ook internationaal succes, waarbij we beroemdheden zols Tom Cruise, Marion Cotillard, Gigi Hadid, Giorgio Armani en velen anderen inmiddels hebben overtuigd van de kwaliteit van onze zonnebrillen. Geïnspireerd door Afrika, handgemaakt in Italië.

Hoe kan een product met zo’n dubbele persoonlijkheid eigenlijk bestaan?
Omdat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een familiegeschiedenis die Afrikaans erfgoed combineert met Italiaans vakmanschap. Deze dubbele persoonlijkheid zie je terug in ieder aspect van ons merk en in al onze nieuwe creaties.

Vertel ons eens over dit creatieproces.
Dit process begint bij gedreven, vakkundige ambachtslieden. Zij zijn in staat om producten van topkwaliteit te maken, die authentiek en verfijnd zijn. Alle materialen worden vervolgens op een traditionele methode verwerkt, waardoor we alle L.G.R. producten volledig uniek maken. Om een voorbeeld te geven: het acetaat wordt grondig met de hand gepolijst, zonder gebruik van oplosmiddelen of vernis, om een zijdeachtige afwerking te krijgen.

Gewicht is een belangrijke factor voor raceauto’s. Hoe gaan jullie hiermee om? 
Dat is precies ons concept voor het Lawrence Flap model. Omdat het speciaal is ontwikkeld voor CUPRA, wilden we ons specifiek richten op de lichtheid van bewegen.

Wat vormde de inspiratie voor het ontwerp van het Lawrence Flap model?
We hebben onze inspiratie vooral gehaald uit de sportieve aard en kenmerkende CUPRA kleuren. Hierbij hebben we hun kernwaarden van uniciteit, verfijning en prestaties nooit uit het oog verloren.

Welke materialen hebben jullie gebruikt voor het Lawrence Flap model?
We hebben er erg hard aan gewerkt om een zeldzame combinatie van kleuren en materialen te krijgen, waarin roestvrij staal, leder en gehard mineraalglas een hoofdrol spelen.

Wat is jouw favoriete detail van het Lawrence Flap model?
De exclusieve koperkleur bij de slapen, de doorgestikte zijkanten en de oortips van de pootjes. En natuurlijk de zijflapjes van leder. CUPRA zegt dat verfijning niet kan bestaan zonder vakmanschap.

Hoe denk jij hierover?
Wij zeggen in feite hetzelfde. Bij L.G.R. bewaken onze vaklieden ons Italiaanse erfgoed en kernwaarden doordat zij zich hun leven lang hebben gespecialiseerd in deze specifieke vorm van vakmanschap. Elk montuur wordt namelijk van begin tot einde met de hand gemaakt, waarbij we gebruikmaken van traditionele productiemethodes om dit verfijnde, statige ontwerp te krijgen.

Wat maakt het rijden met De Lawrence Flap autozonnebril echt een CUPRA-ervaring?
De lenzen zijn er in een spiegelend rode en verlopend gele variant; bij beide wordt de donkerheid van de glazen aangepast aan het invallende licht. Dit zijn de ideale zonnenbrillen voor autorijden, omdat ze een volstrekt helder beeld combineren met maximale bescherming voor de ogen.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >