CUPRA x L.G.R.

Handgemaakte zonnebrillen voor autorijden

Ontdekking en avontuur vormen de belangrijkste inspiratiebronnen voor de autozonnebrillen van L.G.R. Denk aan de geuren en kleuren van de Italiaanse Riviera. Of een middag je favoriete boek lezen bij de Muthaiga Country Club in Nairobi. De tijd voorbij zien gaan, zittend onder een acaciaboom. Dit soort voorstellingen en gedachten worden vertaald in de ontwerpen.

cupra x l.g.r.
cupra x l.g.r.

Handgemaakt in Italië

Vanaf de start in 2008 is L.G.R. hard gegroeid. De zonnebrillen worden door de inmiddels 15 medewerkers in drie Italiaanse fabrieken echter nog steeds stuk voor stuk met de hand gemaakt. “Deze toewijding aan vakmanschap belichaamt ons idee van luxe,” aldus Luca Gnecchi Ruscone, oprichter van L.G.R..

cupra x l.g.r.

Geïnspireerd door Afrika

Het succes reikt inmiddels ook over de grenzen. Beroemdheden als Tom Cruise, Marion Cotillard, Gigi Hadid, Giorgio Armani en velen anderen zijn overtuigd van de kwaliteit van de zonnebrillen. En dat is niet voor niks. Het ontstaan van deze brillen is gebaseerd op een waargebeurd verhaal; een familiegeschiedenis die Afrikaans erfgoed combineert met Italiaans vakmanschap. Luca vertelt: “Deze dubbele persoonlijkheid zie je terug in ieder aspect van ons merk en in al onze nieuwe creaties. Dit proces begint bij gedreven, vakkundige ambachtslieden. Zij zijn in staat om producten van topkwaliteit te maken, die authentiek en verfijnd zijn. Alle materialen worden vervolgens op een traditionele methode verwerkt, wat alle L.G.R. producten volledig uniek maakt. Om een voorbeeld te geven: het acetaat wordt grondig met de hand gepolijst, zonder gebruik van oplosmiddelen of vernis, voor een zijdeachtige afwerking.

cupra x l.g.r.

Lichtheid van bewegen

Het concept voor het Lawrence Flap model is gebaseerd op de belangrijke factor voor raceauto’s: gewicht. “Omdat dit model speciaal is ontwikkeld voor CUPRA, wilden we ons specifiek richten op de lichtheid van bewegen. We hebben onze inspiratie vooral gehaald uit de sportieve aard en kenmerkende kleuren van CUPRA. Hierbij hebben we ook de kernwaarden uniciteit, verfijning en prestaties niet uit het oog verloren. Er is hard gewerkt aan een zeldzame combinatie van kleuren en materialen, waarin roestvrij staal, leder en gehard mineraalglas een hoofdrol spelen.

De favoriete details van Luca bij het Lawrence Flap model zijn de exclusieve koperkleur bij de slapen, de doorgestikte zijkanten en de oortips van de pootjes. “En natuurlijk de zijflapjes van leder. Volgens CUPRA kan verfijning niet bestaan zonder vakmanschap. Wij zeggen in feite hetzelfde. Bij L.G.R. bewaken onze vaklieden ons Italiaanse erfgoed en onze kernwaarden doordat zij zich hun leven lang hebben gespecialiseerd in deze specifieke vorm van vakmanschap. Elk montuur wordt namelijk van begin tot einde met de hand gemaakt, waarbij we gebruikmaken van traditionele productiemethodes om dit verfijnde, statige ontwerp te krijgen.” 

cupra x l.g.r.
De lenzen zijn er in een spiegelend rode en verlopend gele variant. Bij beide modellen wordt de donkerheid van de glazen aangepast aan het invallende licht. “Dit maakt het tot ideale zonnebrillen voor autorijden, omdat ze een volstrekt helder beeld combineren met maximale bescherming voor de ogen. En het dragen daarmee tot echte een CUPRA-ervaring,” aldus Luca.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >