Electrifying performance

Power. Passie. Uniek.

Maximaal vermogen. Zonder beperkingen

Wij bewijzen dat uniek design en sportieve prestaties samengaan. Dat elektrisch rijden je adrenaline een krachtige boost geeft. CUPRA. Electrifying performance made for car lovers.

Always ahead

Van 0 tot 100 km/h binnen 7 seconden oftewel: altijd als eerste weg bij elk stoplicht.

No limits

Niets of niemand houdt je tegen. Zelfs geen milieuzones of hoge belastingtarieven.

Adventure always in range

Voor je CUPRA e-HYBRID is geen avontuur te ver. Rijd tot 59 km volledig elektrisch en tot zelfs 685 kilometer in combinatie met de brandstofmotor.

Ongekend vermogen

Vol gas vooruit

Een CUPRA aarzelt niet en weet wat 'ie wil: vol gas vooruit. Alles wat je hoeft te doen is het gaspedaal licht in te drukken en je bent binnen no-time weg - zelfs vanuit stilstand.

Hoe rijd jij?

Start je CUPRA en selecteer jouw favoriete manier van rijden via de knoppen op het stuur. Kies bijvoorbeeld de pijlsnelle CUPRA Mode - de kuipstoelen houden je op je plek.

Onze motoren

Welke motorisering kies jij? Eén ding is zeker: jij gaat voor performance.

e-HYBRID

Combineer een volledig elektrische motor met een brandstofmotor. Voor meer kracht, extra dynamiek en een nóg groter bereik.

De Formentor is onze eerste SUV e-HYBRID. Rijd tot 58 km op alleen de elektrische motor, of rijd in combinatie met de benzinemotor voor een maximale range. Of kies de CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer. Met een volledig elektrische actieradius tot 59 kilometer, of in combinatie met de brandstofmotor 685 kilometer, is geen avontuur jou te ver.

Ontdek de CUPRA Formentor >

100% elektrisch

Maximale kracht, maximale range. Met een elektrische motor staat niets jou in de weg om op avontuur te gaan en rijd je ook nog eens emissie-vrij.

Onze eerste 100% elektrische CUPRA staat bijna voor je klaar: de CUPRA Born. Met het accupakket van 58 kWh rijd je ruim 400 km op een volle lading.

Ontdek de CUPRA Born >

Jouw manier van laden

Je wilt natuurlijk niet te lang stilstaan. Met een CUPRA blijf jij de baas over je schema. Opladen is namelijk makkelijk, snel en kan overal. Bijvoorbeeld via een thuislader of gewoon via een stopcontact in de muur. Binnen 3 tot 6 uur is je CUPRA weer klaar om te gaan. En wil je onderweg opladen? Bij een snellader onderweg ben je binnen een half uurtje weer op weg.

You're in charge

Als jij in je CUPRA stapt, wil jij je maar met één ding bezighouden: rijden. Daarom zorgen we ervoor dat alles daaromheen zo min mogelijk energie kost. Zoals het opladen van je CUPRA: dat gaat makkelijk en snel. Lees meer over hoe jij je jouw CUPRA oplaadt.

Ontdek opladen >

Charged to perform

CUPRA's willen vooruit. Ze zitten vol kracht, energie en doelgerichtheid. Maar om dat te uiten, moeten ze wel opgeladen zijn. Ontdek nu welke laadpaal bij jou past en hoe je er een voor je CUPRA regelt.

Ontdek onze laadoplossingen >

Electric driving - The CUPRA way

Ervaar de spanning van meer dynamiek en performance, maar ook de verademing van onbeperkt rijplezier. Dat is elektrisch rijden op de CUPRA-manier. Ontdek hoe je maximaal voordeel haalt uit je accu.

Ontdek de voordelen van elektrisch rijden >

Hoe ver je komt, dat bepaal jij

Razendsnel optrekken en iedereen achter je laten: wij weten als geen ander hoe goed dat voelt. Maar soms wil je voor de marathon gaan. Met wat extra aandacht, maak jij nóg meer kilometers.

Rijstijl

Niets lekkerder dan vol het gaspedaal intrappen. Maar wil je eens zien hoe ver je echt kan komen? Met de Eco Modus vergroot je je bereik.

Airconditioning en verwarming

Stel de temperatuur in via de CUPRA CONNECT app vóór je wegrijdt. Zo heeft jouw CUPRA niet alleen een comfortabel klimaat, maar is hij ook nog eens volledig opgeladen.

CUPRA CONNECT

Met de CUPRA CONNECT app sta je in verbinding met je CUPRA en heb je alles onder controle. Zo kun je je CUPRA op afstand verwarmen of koelen terwijl hij oplaadt en gebruik je hiervoor onderweg dus geen acculading.

e-Manager

Controleer je bereik en de status van het laden waar je ook bent. En ga je vroeg op pad op na een koude nacht? Of is het tropisch warm? Met Klimatisering op afstand verwarm of verkoel je je auto voor vertrek.

Vertrektijden

Stap elke ochtend in een volledig opgeladen én voorverwarmde CUPRA. Jij hoeft alleen je vertrektijd in te stellen, je CUPRA doet de rest van het werk. Hij zorgt namelijk zelf dat de accu op tijd vol is en zet de verwarming of airconditioning alvast voor je aan. Hoef jij daar niet meer over na te denken.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk dan of je hieronder kunt vinden wat je wilt weten. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Wat is een plug-in hybrid (PHEV)?
Wat is een plug-in hybrid (PHEV)?

De e-HYBRID (PHEV) is een combinatie van een auto met een verbrandingsmotor en een volledig elektrische auto (EV). Een PHEV heeft dus een normale verbrandingsmotor én een elektromotor. Een PHEV laad je net als een EV op via een stopcontact of een laadstation. Als de accu volledig is opgeladen, kan je tussen de 25 en 70 kilometer volledig elektrisch rijden. Tijdens korte ritten werkt de PHEV dus als een volledig elektrische auto en hoeft hij geen benzine te gebruiken. In tegenstelling tot een EV kan een PHEV ook de verbrandingsmotor én elektromotor combineren om zo het verbruik én de uitstoot van de verbrandingsmotor te verlagen en de kracht te verhogen.

Op korte ritten en in steden rijd je dus volledig elektrisch. Rijd je lange ritten of wil je lekker snel accelereren, dan wordt het gecombineerde vermogen van de verbrandingsmotor én elektromotor gebruikt voor maximale efficiëntie. En is je accu leeg? Dan schakelt je CUPRA automatisch over op de verbrandingsmotor.

Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride?
Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride?

Een plug-in hybride auto verschilt ten opzichte van een hybride, omdat je het accupakket kan opladen via het stopcontact of een laadpunt. Een plug-in hybride kan dus opgeladen worden wanneer de auto geparkeerd staat om zo altijd met een volle accu te vertrekken. Hierdoor kun je de auto gebruiken voor normaal dagelijks gebruik en zeer snel en effectief te besparen op brandstofkosten.

Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?
Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?
In een plug-in hybride auto kun je volledig elektrisch rijden. Dit betekent fluisterstil rijden, geen uitstoot en geen benzineverbruik. Tijdens de meeste dagelijkse ritjes rijd je volledig elektrisch waardoor je, afhankelijk van de laadkosten, aanzienlijk op de maandelijkse lasten bespaart omdat je minder hoeft te tanken. Daarnaast is een plug-in hybride goedkoper in de wegenbelasting én wordt de aanschaf ervan gesteund door overheidssubsidies.

En maak je geen zorgen over stil komen te staan met een lege accu: aangezien de auto óók een verbrandingsmotor heeft, schakelt 'ie automatisch over op de verbrandingsmotor wanneer de accu leeg is.
Wat is het bereik van een plug-in hybride wanneer je volledig elektrisch rijdt?
Wat is het bereik van een plug-in hybride wanneer je volledig elektrisch rijdt?

Het elektrische bereik van een plug-in hybride auto hangt af van de grootte van de accu. In het geval van CUPRA ligt het maximale elektrische bereik tussen 50 en 60 km, afhankelijk van het model. De totale actieradius in combinatie met de verbrandingsmotor is natuurlijk een stuk hoger.

Het bereik hangt af van het model, de rijstijl en op welk soort weg je rijdt. Met Eco Modus haal je het meeste uit je acculading.

Hoe laad je een plug-in hybride op?
Hoe laad je een plug-in hybride op?

Met een standaard laadkabel laad je plug-in hybride voertuigen via een normaal stopcontact thuis of in de garage op. Wil je sneller laden. dan kun je een thuislader gebruiken of een openbaar laadstation. Er worden steeds meer openbare laadpalen in Nederland geplaatst, dus er is bijna altijd wel een laadpaal in de buurt. Daarnaast laadt een plug-in hybride ook onderweg op, door regeneratief remmen.

De maximale efficiëntie van een plug-in hybride bereik je met een volledig opgeladen accu. Houd dus rekening met de mogelijkheid om thuis of op werk op te laden. Het wordt aanbevolen om een plug-in hybride-auto zo vaak mogelijk op te laden, zodat je optimaal gebruik kan maken van de elektromotor.

Hoe lang is de garantie op de hoogvoltaccu?
Hoe lang is de garantie op de hoogvoltaccu?
8 jaar of 160.000 km, welke het eerste gehaald wordt.
Welke factoren beïnvloeden accuduur?
Welke factoren beïnvloeden accuduur?

Er zijn een aantal factoren die de accuduur beïnvloeden. Een van de belangrijkste is temperatuur: zowel de buitentemperatuur als de accutemperatuur. Het is vooral in de winter van belang om de auto tijdens het laadproces te “conditioneren”, oftewel je accu en het interieur voor je rit te verwarmen (of te koelen in de zomer). Zo bespaar je niet alleen energie tijdens het rijden, maar rijd je vanaf het begin extra efficiënt.

Daarnaast beïnvloedt de rijstijl en het gebruik van airconditioning of extra gewicht in de auto ook de accuduur. Wil je het meeste uit je rit halen? Rijd dan rustig en constant en zet de airconditioning of verwarming uit.

Welke CUPRA-modellen gebruiken plug-in hybride technologie?
Welke CUPRA-modellen gebruiken plug-in hybride technologie?
Op dit moment kun je kiezen voor de CUPRA Formentor, de CUPRA Leon en de CUPRA Leon Sportstourer.

CUPRA modellen

Tijd voor onvergetelijk rijplezier. Ontdek dat uniek design en sportieve prestaties samengaan. CUPRA. Ontworpen voor de échte autoliefhebber.

Ontdek alle modellen >

Jouw keuze. Ons advies

De aanschaf van je CUPRA markeert de start van een nieuwe fase. Onze CUPRA Specialisten snappen dat als geen ander en helpen je daarom graag met het maken van de juiste keuzes. Ook over de aanschaf van laadpalen.

Neem contact op >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >