Electrifying performance

Power. Passie. Uniek.

electrifying performance elektrisch rijden cupra

Maximaal vermogen. Zonder beperkingen

Wij bewijzen dat uniek design en sportieve prestaties samengaan. Dat elektrisch rijden je adrenaline een krachtige boost geeft. CUPRA. Electrifying performance made for car lovers.

Electrifying

Elektrisch rijden saai? Niet met CUPRA. Wij bewijzen dat elektrisch rijden je adrenaline een krachtige boost geeft. Wij zijn er voor de échte autoliefhebber die de energie wil voelen. Bij elke start, in elke bocht en op het rechte stuk.

Performance

Bij CUPRA verleggen we grenzen als het gaat om passie, kracht en performance. Van 0 naar 100 km/h in 7 seconden en een sportieve wegligging dankzij het sportonderstel. Racen zit in ons dna en dat ervaar je in al onze modellen.

Made for car lovers

Wij dagen de wereld uit met design dat de toon zet. Met een uitstraling waarvan je hart sneller gaat kloppen. Niet voor niets beloond met de Red Dot Award voor uitgesproken design. CUPRA is er om gezien te worden.

Type aandrijving

Welke aandrijving kies jij? Eén ding is zeker: jij gaat voor performance.

cupra born volledig elektrisch

Volledig elektrisch - de CUPRA Born

Met een elektrische motor staat niets jou in de weg om op avontuur te gaan en rijd je ook nog eens emissievrij. Maximale kracht, maximale range.

Ontdek de CUPRA Born >
cupra formentor e-hybrid

Hybride - de CUPRA Formentor e-HYBRID

De combinatie van een reguliere brandstofmotor en een volledig elektrische motor. Voor meer kracht, extra dynamiek en een nóg groter bereik.

Ontdek de CUPRA Formentor >
CUPRA Born

Voordelen van elektrisch rijden

Meer kracht en performance tot jouw beschikking, er minder voor betalen én het milieu minder belasten. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is de realiteit. Ontdek alle voordelen van elektrisch rijden met CUPRA.

Ontdek de voordelen >

Opladen van jouw CUPRA

Het opladen van een hybride of elektrische auto gaat anders dan tanken met een auto met verbrandingsmotor. Ontdek hoe je jouw CUPRA laadt.

Meer over opladen >
electrifying performance elektrisch rijden cupra opladen

electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpas

Betalen voor laden

Betalen voor het laden van jouw CUPRA gaat net iets anders dan betalen voor tanken. Hiervoor heb je een laadpas nodig, zoals de laadpas van Shuttel. Hiermee betaal je voor het laden, tanken (hybride), parkeren, OV en nog veel meer. Ontdek alles over de Shuttel laadpas.

Meer over de laadpas >

Alles over laadpalen

Het opladen van jouw CUPRA doe je aan een laadpaal. Inmiddels staan er meer dan 70.000 openbare laadpalen in Nederland. Je kunt ook een laadpaal aanschaffen en laten plaatsen voor privégebruik. Ontdek alles over laadpalen.

Meer over laadpalen >
electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpalen
CUPRA CONNECT

CUPRA Connected Car

Met de Connected Car apps van CUPRA sta je altijd in verbinding met jouw CUPRA, waar je ook bent. Verwarm je auto vanuit huis en start het laadproces op afstand.

Meer over CUPRA Connected Car >
cupra specialist

Persoonlijk

Je kunt rekenen op snelle hulp en persoonlijke back-up. Onze Specialisten zijn makkelijk te bereiken voor al je vragen, afspraken en contracten.

Neem contact op >

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk dan of je hieronder kunt vinden wat je wilt weten. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

↓ Wat is een plug-in hybrid (PHEV)?
↓ Wat is een plug-in hybrid (PHEV)?

De e-HYBRID (PHEV) is een combinatie van een auto met een verbrandingsmotor en een volledig elektrische auto (EV). Een PHEV heeft dus een normale verbrandingsmotor én een elektromotor. Een PHEV laad je net als een EV op via een stopcontact of een laadstation. Als de accu volledig is opgeladen, kan je tussen de 25 en 70 kilometer volledig elektrisch rijden. Tijdens korte ritten werkt de PHEV dus als een volledig elektrische auto en hoeft hij geen benzine te gebruiken. In tegenstelling tot een EV kan een PHEV ook de verbrandingsmotor én elektromotor combineren om zo het verbruik én de uitstoot van de verbrandingsmotor te verlagen en de kracht te verhogen.

Op korte ritten en in steden rijd je dus volledig elektrisch. Rijd je lange ritten of wil je lekker snel accelereren, dan wordt het gecombineerde vermogen van de verbrandingsmotor én elektromotor gebruikt voor maximale efficiëntie. En is je accu leeg? Dan schakelt je CUPRA automatisch over op de verbrandingsmotor.

↓ Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride?
↓ Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride?

Een plug-in hybride auto verschilt ten opzichte van een hybride, omdat je het accupakket kan opladen via het stopcontact of een laadpunt. Een plug-in hybride kan dus opgeladen worden wanneer de auto geparkeerd staat om zo altijd met een volle accu te vertrekken. Hierdoor kun je de auto gebruiken voor normaal dagelijks gebruik en zeer snel en effectief te besparen op brandstofkosten.

↓ Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?
↓ Wat zijn de voordelen van een plug-in hybride?
In een plug-in hybride auto kun je volledig elektrisch rijden. Dit betekent fluisterstil rijden, geen uitstoot en geen benzineverbruik. Tijdens de meeste dagelijkse ritjes rijd je volledig elektrisch waardoor je, afhankelijk van de laadkosten, aanzienlijk op de maandelijkse lasten bespaart omdat je minder hoeft te tanken. Daarnaast is een plug-in hybride goedkoper in de wegenbelasting én wordt de aanschaf ervan gesteund door overheidssubsidies.

En maak je geen zorgen over stil komen te staan met een lege accu: aangezien de auto óók een verbrandingsmotor heeft, schakelt 'ie automatisch over op de verbrandingsmotor wanneer de accu leeg is.
↓ Wat is het bereik van een plug-in hybride wanneer je volledig elektrisch rijdt?
↓ Wat is het bereik van een plug-in hybride wanneer je volledig elektrisch rijdt?

Het elektrische bereik van een plug-in hybride auto hangt af van de grootte van de accu. In het geval van CUPRA ligt het maximale elektrische bereik tussen 50 en 60 km, afhankelijk van het model. De totale actieradius in combinatie met de verbrandingsmotor is natuurlijk een stuk hoger.

Het bereik hangt af van het model, de rijstijl en op welk soort weg je rijdt. Met Eco Modus haal je het meeste uit je acculading.

↓ Hoe laad je een plug-in hybride op?
↓ Hoe laad je een plug-in hybride op?

Met een standaard laadkabel laad je plug-in hybride voertuigen via een normaal stopcontact thuis of in de garage op. Wil je sneller laden. dan kun je een thuislader gebruiken of een openbaar laadstation. Er worden steeds meer openbare laadpalen in Nederland geplaatst, dus er is bijna altijd wel een laadpaal in de buurt. Daarnaast laadt een plug-in hybride ook onderweg op, door regeneratief remmen.

De maximale efficiëntie van een plug-in hybride bereik je met een volledig opgeladen accu. Houd dus rekening met de mogelijkheid om thuis of op werk op te laden. Het wordt aanbevolen om een plug-in hybride-auto zo vaak mogelijk op te laden, zodat je optimaal gebruik kan maken van de elektromotor.

↓ Hoe lang is de garantie op de hoogvoltaccu?
↓ Hoe lang is de garantie op de hoogvoltaccu?
8 jaar of 160.000 km, welke het eerste gehaald wordt.
↓ Welke factoren beïnvloeden accuduur?
↓ Welke factoren beïnvloeden accuduur?

Er zijn een aantal factoren die de accuduur beïnvloeden. Een van de belangrijkste is temperatuur: zowel de buitentemperatuur als de accutemperatuur. Het is vooral in de winter van belang om de auto tijdens het laadproces te “conditioneren”, oftewel je accu en het interieur voor je rit te verwarmen (of te koelen in de zomer). Zo bespaar je niet alleen energie tijdens het rijden, maar rijd je vanaf het begin extra efficiënt.

Daarnaast beïnvloedt de rijstijl en het gebruik van airconditioning of extra gewicht in de auto ook de accuduur. Wil je het meeste uit je rit halen? Rijd dan rustig en constant en zet de airconditioning of verwarming uit.

↓ Welke CUPRA-modellen gebruiken plug-in hybride technologie?
↓ Welke CUPRA-modellen gebruiken plug-in hybride technologie?
Op dit moment kun je kiezen voor de CUPRA Formentor, de CUPRA Leon en de CUPRA Leon Sportstourer.
cupra racing

CUPRA Racing

Racing zit in ons DNA. We kijken vooruit, innoveren en jagen op de overwinning. Dat zie je op het circuit, dat voel je op de weg. Alles voor die toppositie. Toen, vandaag en morgen. Dát maakt CUPRA.

Ontdek CUPRA Racing >

CUPRA modellen

CUPRA modellen

Liefde voor rijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestatie? Onze roots in Racing vertalen zich in onvergetelijk rijplezier. Ontdek welk CUPRA model jou het beste past.

Ontdek de CUPRA modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >