Elektrische auto subsidie 2023

Kom in aanmerking voor € 2.950 subsidie
Stel 'm samen > Private Lease >
cupra born subsidie

Profiteer van de subsidie voor elektrische auto's

Particulieren die een volledig elektrische auto kopen of private leasen kunnen in aanmerking komen voor € 2.950 subsidie. Bestel dus nu een CUPRA Born en profiteer van de subsidie.

CUPRA Born

€ 2.950 subsidie voor elektrische auto’s

Met de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) stimuleert de overheid elektrisch rijden. Je kunt vanaf nu € 2.950 subsidie aanvragen voor elektrische auto's met een fiscale waarde tot maximaal € 45.000, óf zo'n € 60 korting per maand op de Private Leaseprijs.

De CUPRA Born vanafprijs is € 39.990**, of € 559* per maand via Private Lease. Met € 2.950 subsidie op de vanafprijs of € 60 subsidie op de maandelijkse Private Leaseprijs rijd je al een CUPRA Born vanaf € 37.040, of € 499 per maand.

Start je Private Lease aanvraag >


Zo werkt de subsidie

Wanneer je als particulier een 100% elektrische personenauto koopt of leaset dan kan je in aanmerking komen voor de subsidie. De koop- of leaseovereenkomst moet je hebben afgesloten vanaf 1 januari 2023. De auto mag een maximale fiscale waarde hebben van € 45.000.

Bekijk alle voorwaarden >


Zo vraag je de subsidie aan

Als je een koop- of Private Leaseovereenkomst afsluit, dan kun je daarna de subsidieaanvraag doen via DigiD online. De aanvraag moet binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van het koop- of leasecontract worden ingediend. De auto moet op jouw naam staan om de subsidieaanvraag te kunnen doen.

Alles over de aanvraag >

De CUPRA Born zelf ervaren?

Plan nu jouw proefrit

Nieuwsgierig geworden? Ervaar de CUPRA Born zelf door een proefrit te maken en 'm in het echt te bekijken. Plan jouw proefrit bij een van onze CUPRA Garages of CUPRA Proefrit Centra in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Leusden.

 

cupra born

Veelgestelde vragen

Over de elektrische auto subsidie 2023

↓ Welke CUPRA Born moet ik kiezen om in aanmerking te komen voor de subsidie?
↓ Welke CUPRA Born moet ik kiezen om in aanmerking te komen voor de subsidie?
Om in aanmerking te komen voor de elektrisch rijden subsidie kun je kiezen uit de CUPRA Born Impulse en de CUPRA Born Edition. Hierbij ligt de fiscale waarde namelijk onder de € 45.000, dat is een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie.
↓ Hoeveel subsidie krijg ik voor de CUPRA Born?
↓ Hoeveel subsidie krijg ik voor de CUPRA Born?
Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto in 2023 (koop of Private Lease) kun je een subsidie aanvragen van € 2.950. Kies je bijvoorbeeld voor de CUPRA Born Impulse met een prijs van € 39.990** of een Private Lease prijs van € 559*, voldoe je aan alle voorwaarden en is het subsidiebudget nog beschikbaar? Dan rij je een CUPRA Born Impulse al voor € 37.040, of € 499 per maand.
↓ Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie voor de CUPRA Born?
↓ Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie voor de CUPRA Born?
Als je als particulier een 100% elektrische personenauto koopt of leaset dan kom je in aanmerking voor de subsidie. De koop- of leaseovereenkomst moet je hebben afgesloten vanaf 1 januari 2023. De auto mag een fiscale waarde hebben tot € 45.000 en de CUPRA Born Impulse rijd je al vanaf € 39.990**. Lees alle andere voorwaarden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
↓ Hoe vraag ik subsidie aan?
↓ Hoe vraag ik subsidie aan?

Wanneer je een koop- of Private Leaseovereenkomst afsluit, dan kun je daarna de subsidieaanvraag doen via DigiD online. De aanvraag moet binnen 60 dagen na de datum van ondertekening van het koop- of leasecontract worden ingediend. De auto moet op jouw naam staan om de subsidieaanvraag te kunnen doen. Lees hier alles over de subsidieaanvraag.

↓ Waarom bestaat de subsidie voor elektrische personenauto’s?
↓ Waarom bestaat de subsidie voor elektrische personenauto’s?
Het kabinet wil elektrisch rijden aantrekkelijker maken voor particulieren. Belangrijk daarbij zijn de doelstellingen die in het Klimaatakkoord staan om de CO2-uitstoot te verminderen. Dankzij de subsidie wordt het verschil in prijs tussen een elektrische auto en een auto op fossiele brandstof kleiner.
↓ Hoelang geldt de elektrische auto subsidie 2023?
↓ Hoelang geldt de elektrische auto subsidie 2023?
De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025 tenzij het budget eerder op is. De hoogte van de subsidie wordt tot en met 2025 afgebouwd en wordt voor ieder jaar vastgesteld. Kijk voor meer informatie over dit budget op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpalen

Meer over de CUPRA Born

Is je interesse gewekt in de CUPRA Born? Ontdek er dan alles over via de onderstaande button.

Ontdek de CUPRA Born >
electrifying performance elektrisch rijden cupra opladen

Meer over de subsidie

Wil je meer weten over de elektrisch rijden subsidie? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid via de button hieronder.

Meer informatie >

*CUPRA Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., KvK-nummer: 20073305, BTW-nummer: NL802.76.47.82.B01 en bezoekadres: Saturnus 1 (3824 ME) te Amersfoort. Getoonde tarieven zijn inclusief BTW, zijn indicatief en op basis van 60 maanden, 10.000 km per jaar en een eigen risico van €500 . Bovendien kunnen de tarieven per provincie afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Na 12 maanden bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De voor jou van toepassing zijnde voorwaarden en het innameprotocol zijn hier (PDF download) te vinden. 

**De genoemde consumentenadviesprijs is inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, leges, recyclingbijdrage en eventueel beheerbijdrage. Zie de algemene verkoopinformatie voor de uitsplitsing van de kosten.