CUPRA x Sten Richters

cupra en sten rigters padel samenwerking

Sten Richters en CUPRA slaan handen ineen

Padel is momenteel de snelst groeiende sport in Nederland. Tot nu toe speelt ons land geen hoofdrol op het internationale padelpodium maar daar gaat ongetwijfeld verandering in komen. Met de samenwerking met padelspeler Sten Richters, onze huidige, nationale nummer 1, wil CUPRA de doorbraak naar de wereldtop helpen forceren. Sten is net als CUPRA young and upcoming. Hij heeft de leeftijd, het talent én de ambitie om door te stoten naar de mondiale top 100. CUPRA ondersteunt hem daarbij op alle fronten.

cupra sten rigters padel samenwerking
cupra en sten rigters padel samenwerking

Groeiende populariteit

Padel wint in ons land in rap tempo aan populariteit. De dynamische sport is hier nog relatief nieuw, vooral in Zuid-Europese landen wordt padel al veel langer beoefend. De 23-jarige Sten Richters uit Pijnacker speelt een hoofdrol in de enorme populariteit van deze snelst groeiende sport van Nederland. Hij is drievoudig Nederlands kampioen en dankzij zijn techniek, beweeglijkheid en scherpe reflexen schurkt hij tegen de mondiale top 150 aan. Zijn doel is om door te stoten naar de internationale padel top 100 en in de toekomst - hopende dat padel uitgroeit van een demo-sport naar een Olympische discipline - uiteindelijk samen met Team NL af te reizen naar de Olympische Spelen. Sten traint in de wintermaanden bij de befaamde M3 academy in Madrid, die al veel wereldtoppers heeft voortgebracht.

cupra en sten rigters padel samenwerking

Doorstoten naar de wereldtop

CUPRA herkent de eigen kernwaarden zoals pure dynamiek, passie en ambitie in de padelsport terug in Sten Richters. Niet voor niks ondersteunen wij deze jonge nummer 1 van Nederland met sponsoring en in zijn mobiliteit: voor zijn trainingen en wedstrijden beschikt Sten over de sportieve, ruime en krachtige Formentor met plug-in hybride technologie.

cupra en sten rigters padel samenwerking

“De pioniersrol van CUPRA binnen de autoindustrie inclusief ambitie om de wereldtop te bereiken, deel ik: ik hoop diezelfde rol te gaan vervullen op het wereldwijde padelpodium. vervullen op het mondiale padel-podium”, aldus Sten Richters. “Voor mijn sport ben ik zowel in Nederland als internationaal veel onderweg en maak ik veel kilometers, dus CUPRA’s support in mijn persoonlijke mobiliteit kan ik zeer goed gebruiken. De CUPRA Formentor weerspiegelt mijn sportieve karakter, biedt volop ruimte voor mijn padel-gear en mijn prestatiedrang.”

cupra en sten rigters padel samenwerking
Maarten Janssen, Managing Director van CUPRA Nederland: “Als jong merk herkennen we de ambitie en de drive van Sten. Tegelijkertijd zien we ook zijn talent. Sten heeft het in zich om door te stoten naar de wereldtop, al helemaal als je bedenkt dat hij pas 23 is en de sterspelers van nu 30-35 jaar oud zijn. Samen met Sten gaan we het ambitieuze avontuur aan. Wij moedigen hem aan en ondersteunen hem maximaal. We zijn trots dat Sten nu deel uitmaakt van de Nederlandse CUPRA Tribe én dat hij een actieve rol gaat vervullen bij de padel-activiteiten die CUPRA in 2023 organiseert: stay tuned!”
cupra en knltb padel

CUPRA x KNLTB PADEL

Padel draait om passie. Om prestatie. Emotie. Waarden die ook in het dna van CUPRA zitten. Logisch dat CUPRA Nederland Founding Partner is van KNLTB Padel.

Ontdek CUPRA x KNLTB Padel >

CUPRA modellen

Liefde voor rijden, voorkeur voor inspirerend design, gebrand op prestatie? Onze roots in Racing vertalen zich in onvergetelijk rijplezier. Ontdek welk CUPRA model jou het beste past.

Ontdek de CUPRA modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >