Sportiviteit op twee wielen

FABIKE voor CUPRA

Wat is de filosofie van Fabike?
Toen we begonnen met brainstormen over waar Fabike precies voor moest staan, besloten we dat we ons vooral wilden laten leiden door de materialen, het design en de voordelen die deze high-end fiets biedt voor de urban fietser. Dit is namelijk een stadsfiets waar zelfs de meest veeleisende straatracers van op aan kunnen.

Wat inspireerde jullie om deze specifieke onderdelen te creëren?
Fabio, de oprichter van Fabike, komt uit een familie van wielrenners die ver teruggaat in de Italiaanse geschiedenis. Nadat hij zelf in enkele grote Europese steden heeft gewoond, kreeg hij de inspiratie om zijn familiegeschiedenis naar een hoger niveau te tillen: een meer moderne en tijdloze blik op fietsen, tegen het stadse aan, zonder het gevoel van het racen te verliezen.

Hoe vertalen jullie sportiviteit door naar deze fiets?
Sportiviteit staat bij ons niet alleen voor snel rijden en racen, maar ook voor het bijhouden van het almaar sneller wordende tempo van het moderne leven.

Sportiviteit of stijl? Of combineer je ze, zoals CUPRA dat doet?
We zorgen ervoor dat beide elementen volledig naast elkaar kunnen bestaan bij onze producten. Sportiviteit en stijl moeten elkaar iedere keer weer compleet maken, net als minnaars dat doen.

"We betwijfelen of je iets zal vinden wat ook maar een beetje op deze unieke fiets lijkt."

Welke materialen gebruiken jullie voor de fietsen? En voor de CUPRA fiets? Waarom juist deze?
We gebruiken alleen eersteklas, lichtgewicht materialen: carbon, titanium en hoge kwaliteit geanodiseerde aluminium legering. Alles moet matchen met onze premium merkpositionering in de markt. Toen we werden benaderd door CUPRA, werd ons gevraagd om iets uitdagends te doen: om ons product nóg unieker, exclusiever en geraffineerder te maken. Dat is de reden achter ons uitgebreide onderzoek, om een perfecte combinatie te vinden van kleuren en materialen, zoals koper en echt leer. Het resultaat bleek fantastisch. Net als bij raceauto’s is het gewicht en de aerodynamica essentieel.

Hoe combineren jullie deze twee elementen?
We besteden veel aandacht aan deze twee elementen in het bijzonder, vooral aan het lichte gewicht. Mensen die niet gewend zijn om te werken met racemachines, hebben vaak niet door wat een verschil het kan maken. Dat is de reden dat mensen oprecht verbaasd zijn over het gewicht als ze één van onze fietsen optillen.

Alles komt van het gebruik van de eerder genoemde prachtige materialen, gecombineerd met andere hoogwaardige componenten, zoals een carbon aandrijvingssysteem in plaats van de traditionele stalen ketting.

Hoe bewerkelijk is jullie productiesysteem?
Onze fietsen worden niet kant-en-klaar afgeleverd. Elke fiets bestaat uit meer dan 100 verschillende onderdelen. We bestellen, controleren en bewerken elk onderdeel, stuk voor stuk, om er zeker van te zijn dat alles klopt. Dit hele proces kost ongeveer vier uur per fiets. CUPRA wordt gedefinieerd door de aandacht voor details, jullie ook.

Welk detail van deze fiets zou je willen uitlichten?
De combinatie van het racestuur, de hydraulische remschijven en het aandrijfsysteem dat werkt door middel van riemaandrijving maakt de CUPRA-fiets speciaal. Uiteraard allemaal in combinatie met een frame gemaakt van koolstofvezel. We betwijfelen of je iets zal vinden wat ook maar een beetje op deze unieke fiets lijkt.

Hoe zou je deze fiets definiëren: een racefiets om de stad mee te ontdekken of een snelle stadsfiets?
Het is absoluut een snelle en unieke stadsfiets, gemaakt voor mensen die sportiviteit door hun aderen hebben stromen.

“Er is eigenlijk niets om de Fabike mee te vergelijken.”

Welke boodschap denk je dat CUPRA uitzendt als automerk, nu het een eigen fiets heeft?
Ik denk dat het allemaal draait om moderne sportiviteit. Of je nu in de auto rijdt of op de fiets zit, je zult altijd hetzelfde geweldige gevoel hebben. Daarom denk ik dat CUPRA hiermee zegt: “nu kun je je voortbewegen met uitzonderlijke prestaties én stijl, ongeacht het vervoersmiddel dat je kiest om je bestemming te bereiken”.

Denk je dat jullie merk en producten de kracht van CUPRA reflecteert?
Zeker!

CUPRA creëert het pad. Denk je dat Fabike hetzelfde doet? Hoe?
Absoluut! We zijn het eerste fietsmerk dat het lef heeft om mensen een echte high-end fiets te bieden, met topprestaties, een waanzinnig ontwerp en buitengewone technische innovaties, gericht op het rijden in de stad. Dit is niet alleen gedurfd, het verandert ook de manier waarop mensen denken over hoe een hoogwaardige fiets er uit moet, én kan, zien.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >