CUPRA x FABIKE

Sportiviteit op twee wielen

De geschiedenis van Fabike gaat ver terug: oprichter Fabio Putzolu komt uit een roemrijk Italiaans geslacht van wielrenners. Het wonen in verschillende Europese steden inspireerde hem om zijn familiegeschiedenis naar een hoger niveau te tillen met een modernere, meer tijdloze blik op fietsen, tegen het stadse aan, zonder het gevoel van het racen te verliezen. Niet voor niks benaderde CUPRA Fabike voor een exclusief lichtgewicht en aerodynamisch model.

cupra x fabike
cupra x fabike

Stadsfiets voor straatracers

Voor de missie van Fabike lieten de oprichters zich leiden door de materialen, het design en de voordelen van high-end fiets voor de stadse ‘urban’ fietser. "Dit is namelijk een stadsfiets waar zelfs de meest veeleisende straatracers van op aan kunnen," aldus Fabio. "Sportiviteit staat bij Fabike niet alleen voor snel rijden en racen, maar ook voor het bijhouden van het almaar sneller wordende tempo van het moderne leven. Daarbij zorgen we er bij al onze producten voor dat sportiviteit en stijl volledig naast elkaar bestaan. Deze elementen moeten elkaar bij elk ontwerp complementeren, net als minnaars dat doen."

cupra x fabike

Prestatiegericht én stijlvol

Voor CUPRA draait het om moderne sportiviteit; of je nu in de auto rijdt of op de fiets zit, je zult altijd hetzelfde geweldige gevoel hebben. In mijn ogen wil CUPRA met deze fiets uitdragen dat je je kunt voortbewegen met uitzonderlijke prestaties én stijl, ongeacht het vervoersmiddel dat je kiest om je bestemming te bereiken.’Net als CUPRA, creëert Fabike het pad. We zijn het eerste fietsmerk dat het lef heeft om mensen een echte high end fiets te bieden, gericht op het rijden in de stad. Met topprestaties, een waanzinnig ontwerp en buitengewone technische innovaties. Dit is niet alleen gedurfd, het verandert ook de manier waarop mensen denken over hoe een hoogwaardige fiets eruit moet én kan zien."

cupra x fabike

Lichtgewicht en aerodynamisch

Voor alle fietsen worden uitsluitend eersteklas, lichtgewicht materialen gebruikt: carbon, titanium en hoge kwaliteit geanodiseerde aluminium legering. Bij alle ontwerpen is de premium merkpositionering in de markt leidend. Ook voor de CUPRA Bike. Fabio: "Toen we werden benaderd door CUPRA, werd ons gevraagd om iets uitdagends te doen. Om ons product nóg unieker, exclusiever en geraffineerder te maken. Dat is de reden voor ons uitgebreide onderzoek; om een perfecte combinatie te vinden van kleuren en materialen, zoals koper en echt leer. Het resultaat bleek fantastisch. Net als bij raceauto’s zijn het gewicht en de aerodynamica essentieel." Vooral aan het lichte gewicht is veel aandacht besteed."Mensen die niet gewend zijn om te werken met racemachines, hebben vaak niet door wat een verschil gewicht kan maken. Dat is de reden dat mensen oprecht verbaasd zijn over het gewicht als ze één van onze fietsen optillen."

cupra x fabike
Naast hoogwaardige materialen, bestaat de fiets uit dito componenten zoals een carbon aandrijvingssysteem in plaats van de traditionele stalen ketting. Omdat elke fiets uit meer dan 100 verschillende onderdelen bestaat, worden Fabikes niet kant-en-klaar afgeleverd. "We bestellen, controleren en bewerken elk onderdeel stuk voor stuk, om er zeker van te zijn dat alles klopt. Dit hele proces kost ongeveer vier uur per fiets. Net als CUPRA is er daarbij veel aandacht voor details." Fabio onderbouwt dit met de CUPRA Bike: "De combinatie van het racestuur, de hydraulische remschijven en het aandrijfsysteem dat werkt door middel van riemaandrijving maakt deze fiets speciaal. Uiteraard allemaal in combinatie met een frame gemaakt van koolstofvezel. Dit maakt de CUPRA Bike tot een snelle en unieke stadsfiets, gemaakt voor mensen die sportiviteit door hun aderen hebben stromen. Ik betwijfel dan ook of je iets zult vinden wat ook maar een beetje op deze unieke fiets lijkt."

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >