Ons DNA:Garage:formentor-cuv-car 2021.2.1.0 NL/NL

CUPRA Formentor

Een hybride wereld vormt zich.


In 2018 introduceerde CUPRA zichzelf als innovatief en onafhankelijk automerk, dat tevens een ‘way of life’ is voor iedereen die zijn eigen weg kiest. Precies een jaar later werd de CUPRA Formentor studiemodel gepresenteerd op de 2019 International Motor Show in Genève, ter gelegenheid van CUPRA’s eerste jubileum. De Formentor is een hybride die je weet uit te dagen, die performance aan elektrificatie koppelt: een heruitgevonden rijervaring die ons uitnodigt in een nieuwe wereld waar de grondstoffen van CUPRA en pure energie samenkomen.

De CUPRA Formentor niet slechts een moderne visie op sportiviteit: het is een auto die geboren is in de wereld van CUPRA. De eerste auto met 100% CUPRA DNA. De belichaming van CUPRA’s waarden. De nieuwe standaard voor toekomstige CUPRA-modellen, van uiterlijk tot gevoel. Enerzijds combineert het de veelzijdigheid van een SUV met het compacte en sportieve design van een coupé. Anderzijds bewijst het dat een auto niet persé een verbrandingsmotor nodig heeft om te presteren als een CUPRA. De Formentor heeft een plug-in hybridemotor. Waar anderen hun elektrische auto’s op een rationele manier ontwerpen vergeet CUPRA zijn roots niet: de emotie die je vanachter het stuur van een sportwagen ervaart. Adrenaline. Vrijheid. Controle.

“Aantrekkelijk op het gebied van performance, technologie en uiterlijk.”Design Director Alejandro Mesonero-Romanos, Hoofd Design bij SEAT.

De CUPRA Formentor is gebouwd om te anticiperen op de technologie en het design van de toekomst. Zijn 1.5 liter TSI-motor met 245pk vermindert uitstoot en brandstofverbruik. Zijn 12 inch panoramisch navigatiesysteem is herontworpen om een overweldigende rijervaring te creëren. Het oneindige verlichtingsconcept aan de achterzijde versterkt het kenmerkende achteraanzicht. Als CUPRA’s eerstgeborene is het een duidelijke trendsetter.

Dynamisch design. Lager bij de grond om de sportiviteit te benadrukken.  


CUPRA brengt opnieuw twee elementen samen die van nature niet gelijktijdig voorkomen. Het is een wereld waar gevestigde regels niet gelden, waar een geavanceerde hybridemotor weet wat échte prestaties zijn. De CUPRA Formentor. Ontworpen om grenzen te doorbreken, zoals het een echte CUPRA betaamt. Met andere woorden: het herinnert je eraan nooit te stoppen met het bepalen van je eigen weg.