2021.2.1.0 NL/NL

CUPRA CONNECT

Maak gebruik van online diensten met de CUPRA CONNECT App, via My CUPRA, of via het infotainmentsysteem in jouw CUPRA.

Hi contentbox Component!
Hi contentbox Component!

Download CUPRA CONNECT

CUPRA CONNECT App voor IOS.

CUPRA CONNECT App voor Android.

My CUPRA Portal.

Maak jouw CUPRA ID aan

Jouw CUPRA ID aanmaken is makkelijk. Dit kun je doen via de CUPRA CONNECT App op jouw smartphone, of via de My CUPRA portal.

Registration%20and%20Creating%20CUPRA%20ID%20on%20a%20smartphone

Stap 1

Log in, vul jouw email adres en een wachtwoord in, klik dan op 'Aanmaken'. Een bevestigingsmail zal gestuurd worden naar het opgegeven mailadres ter verificatie.

Stap 2

Selecteer jouw land en taal, en vul jouw persoonlijke gegevens in.

Stap 3

Voer een 4-cijferige pincode in om sommige functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Stap 4

Ga akkoord met de voorwaarden.

Voeg jouw auto toe

Koppel jouw CUPRA ID account aan jouw nieuwe CUPRA.

woman%20adding%20her%20car%20on%20CUPRA%20CONNECT%20app

Stap 1

Log in via de CUPRA CONNECT App, de My CUPRA portal of het infotainmentsysteem van jouw CUPRA met jouw CUPRA ID.

Stap 2

Wanneer je bent ingelogd in de CUPRA CONNECT App of de My CUPRA portal, tik/klik op 'Voeg auto toe' en voer het VIN-nummer van jouw CUPRA in.*

Stap 3

Bevestig de aankoop om CUPRA CONNECT één jaar lang gratis te kunnen gebruiken.**

Activatie van de diensten

Stap in jouw CUPRA om de diensten te activeren en te kunnen genieten van CUPRA CONNECT.

woman%20activating%20infotainment%20screen%20with%20CUPRA%20CONNECT%20app

Stap 1

Start het infotainmentscherm. Zorg ervoor dat Privacy modus niet op maximaal staat en dat je een 4G én GPS verbinding hebt.

Stap 2

Registreer je als Primaire gebruiker en druk op ontgrendelen op de primaire sleutel van jouw CUPRA, en daarna ook op de reservesleutel.

Stap 3

Kies jouw gewenste servicepartner, eventueel met behulp van jouw dealer.

Stap 4

Het inschrijfproces is nu compleet. Je kan nu genieten van CUPRA CONNECT.

CUPRA CONNECT veelgestelde vragen


Een VIN-nummer (chassis nummer) is het unieke 17-cijferige identificatienummer van jouw CUPRA. Je kan het VIN-nummer vinden in de registratiedocumenten, of in het voorraam van de auto: onderin de hoek aan de bestuurderskant. Je hebt het VIN-nummer nodig om CUPRA CONNECT te kunnen koppelen aan jouw CUPRA.


De S-PIN is een 4-cijferige code, ingesteld tijdens jouw CUPRA ID registratieproces. Je hebt de S-Pin nodig om op afstand te kunnen ver- en ontgrendelen, én om op afstand de klimatisering te kunnen regelen.


Zodra je jouw CUPRA ID hebt aangemaakt, zul je een email ontvangen met de vraag om jouw account te bevestigen. Het kan een paar minuten duren voor de email jouw inbox heeft bereikt. Vergeet ook niet de spam-inbox te controleren. Open de mail en klik op de link om jouw account te bevestigen. Je wordt dan geleid naar de CUPRA portal, waar je kan inloggen met jouw CUPRA ID. Je hoeft nu enkel nog jouw CUPRA te koppelen met jouw account om alle functies van CUPRA CONNECT te kunnen gebruiken.

Heb je de email niet ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.


Om CUPRA CONNECT te kunnen gebruiken, zul je een CUPRA moeten koppelen aan jouw account. Om dit te doen zul je moeten inloggen in de CUPRA CONNECT App, of via de website myseat.com. Voer daar het VIN-nummer in van jouw CUPRA. Je kan echter ook direct inloggen via het infotainmentsysteem van jouw CUPRA met jouw CUPRA ID.


Controleer of je de volgende punten hebt:

  • Een sterke internetverbinding en data connectie
  • Het correcte VIN-nummer van jouw CUPRA
  • Een CUPRA-model waarbij de gewenste diensten mogelijk zijn
  • Een geldige servicelicentie (waar van toepassing)

Als de bovenstaande punten kloppen en het probleem is niet opgelost, neem dan contact op met jouw dealer.


Wanneer je jezelf niet registreert en CUPRA CONNECT niet activeert, kun je alleen de wettelijke vereiste dienst gebruiken, namelijk de noodoproepdienst.


CUPRA houdt een database bij met alle gegevens van gebruikers, samen met andere informatie dat nodig is om sommige CUPRA CONNECT diensten mogelijk te maken, zoals gegevens van de auto en locatiegegevens. Alle gegevens die gecreëerd worden door het gebruik van CUPRA CONNECT blijft eigendom van de gebruiker. Het ligt dus aan het akkoord van de gebruiker hoe de gegevens worden gebruikt.

Het verzamelen en gebruiken van alle gegevens gebeurt in lijn met de General Data Protection Regulation (GDPR) van de EU. Voor meer informatie hierover, raadpleeg het Privacybeleid van CUPRA CONNECT.

De verzamelde gegevens worden alleen door CUPRA en de bijbehorende distibutie- en servicepartners gebruikt. Gegevens worden niet gedeeld met derden voor commercieel gebruik en, in de meeste gevallen, geanonimiseerd (niet-anonieme gegevens worden alleen gebruikt wanneer nodig). In zulke gevallen gebruikt CUPRA de data volgens strenge regelgeving.


Om gebruik te maken van CUPRA CONNECT heb je een van de volgende modellen nodig:

  • CUPRA Formentor
  • CUPRA Leon

 


CUPRA CONNECT is beschikbaar in Duitsland, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Hongarije, Griekenland, Cyprus, Nederland, Luxemburg, Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Slovenië, Malta, Slowakije, Andorra, Estland, Letland, Litouwen, Servië, Albanië, Macedonië, Bosnië-Herzegovina en Oekraïne, Montenegro en Gibraltar.


De gratis proefperiode is altijd minimaal 12 maanden, hoewel het kan verschillen per uitrustingsniveau. De service-periode is gekoppeld aan de auto en is te raadplegen in het gebruikersaccount. Nadat de proefperiode afgelopen is, zal je het abonnement moeten vernieuwen om gebruik te kunnen blijven maken van CUPRA CONNECT. Hier zijn de volgende kosten aan verbonden:

  • CUPRA CONNECT voor radiosystemen (alleen Veiligheid & Service en Toegang op afstand mogelijk): € 50 per jaar of € 85 per twee jaar.
  • CUPRA CONNECT voor navigatiesystemen (Veiligheid & Service, Toegang op afstand, Online Infotainment en Infotainment applicaties) € 135 per jaar of € 225 per twee jaar.

Controleer als eerste of jouw CUPRA een actieve internetverbinding heeft en dat de registratiecode die je probeert te activeren niet verlopen is (regristratiecodes zijn 1 jaar geldig). Als dat het probleem niet oplost, verwijder dan jouw auto uit je Garage in de My CUPRA portal en voeg het opnieuw toe. Je zal een nieuwe registratiecode ontvangen die je in jouw auto kan invoeren.


Via de schermen 'Service Management' en 'Control Centre' in het infotainmentsysteem kun je wisselen tussen de verschillende privacy modii.


Als je je smartphone verliest kan je het wachtwoord veranderen door op een ander apparaat in te loggen in de My CUPRA portal. Het nieuwe wachtwoord zal nodig zijn om elke CUPRA CONNECT App service te kunnen gebruiken. 

Voor een betere beveiliging kan je ervoor kiezen om na een periode van 5, 10 of 15 minuten inactiviteit in de CUPRA CONNECT APP, het wachtwoord opnieuw te moeten invoeren.


Controleer allereerst of je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd op jouw smartphone. Dit kun je controleren door CUPRA CONNECT te vinden in de App Store of the Google Play Store en eventuele beschikbare updates te installeren.

Als je nog steeds problemen hebt met het inloggen in jouw CUPRA CONNECT account, kun je in de CUPRA ID portal het wachtwoord resetten door jouw email adres, gebruikersnaam en mobiele telefoonnummer in te voeren. Als dat het probleem ook niet oplost, neem dan contact op met de CUPRA klantenservice. We zullen onze uiterste best doen je te helpen.


Meer vragen

* Het VIN-nummer is een 17-cijferige code onderaan de bestuurderszijde van het voorraam van jouw CUPRA.

** CUPRA CONNECT is eenmalig één jaar gratis voor alle CUPRA's.