CUPRA x Extreme-E

An electric odyssey

5 races. 5 extreme settings

Elektrificatie en performance staan centraal bij CUPRA. Daarom zijn we trotse sponsor van de Extreme-E racecompetitie, samen met onze Duitse motorsport- en autotuningpartners bij ABT.

Wat is Extreme-E?

Extreme-E is een internationale off-road racecompetitie die elektrisch racen naar de meest afgelegen uithoeken op aarde brengt. Het is ook de eerste racecompetitie waar zowel mannelijke als vrouwelijke coureurs meedoen. Er worden 5 races gehouden in 5 extreme gebieden: woestijn, gletsjer, oceaan, poolcirkel en regenwoud. De drijvende kracht achter de serie races is om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Met het Legacy-programma biedt Extreme-E ondersteuning aan het behoud van ecosystemen op de verschillende locaties.

ABT CUPRA XE team

Voor de één betekent een nieuwe uitdaging angst en onzekerheid. Voor de ander is die uitdaging juist de drijfveer voor vooruitgang en persoonlijke ontwikkeling. De coureurs van het ABT CUPRA XE team behoren zonder twijfel tot de tweede categorie. Allemaal zijn ze klaar om de weg te nemen die leidt naar nieuwe uitdagingen.

De deelname aan Extreme-E draagt bij aan het bevorderen van duurzaamheid over de hele wereld - een visie die de kern is van ons bestaan. Met de plug-in hybride versie van de CUPRA Formentor en onze eerste 100% elektrische CUPRA Born gaat onze elektrische reis verder en bieden we de wereld een nieuwe manier van vooruitstrevende en uitstootvrije performance.

Met deze unieke elektrische reis maken we ons klaar voor de onzekerheid die volgt bij het continu verleggen van grenzen en de ambitie om verandering teweeg te brengen.

The Extreme-E cars

In Extreme-E wordt geracet met One-Design auto's. Alle deelnemers rijden in dezelfde SUV: van het design en de motor tot aan de banden. Elke racewagen heeft een accupakket van 400 kW met een vermogen van 550 pk. In slechts 4,5 seconde trekken de coureurs op van 0 tot 100 km/u. Daarnaast rijden ze met gemak een helling van 55 procent op.

De racewagen is gemaakt door Spark Racing Technology, de batterij door Williams Advanced Engineering. Het stalen buisframe van de auto is versterkt met niobium, net als de rolkooi. De banden zijn gemaakt om extreme omstandigheden en temperaturen te weerstaan en worden geleverd door founding partner Continental Tyres.

Meet the CUPRA team

We zijn trots dat de volgende coureurs ons ABT CUPRA XE team vertegenwoordigen.

Claudia Hürtgen

Claudia Hürtgen is één van Europa's meest prominente vrouwelijke coureurs, met successen in verschillende kampioenschappen voor tour- en sportwagens. In 2005 won ze het VLN Endurance Championship, waarmee ze de eerste vrouwelijke winnaar was sinds 1998. Recent nam Hürtgen deel aan de ADAC GT4 van Duitsland en racete ze voor de 15de keer in de 24-uurs race op de Nürnburgring.Na 25 jaar in de motorsport gaat Hürtgen een nieuwe uitdaging aan in de Extreme-E.

Mattias Ekström

Deze Zweedse ster zet zijn 22-jarige racegeschiedenis voort bij ABT Sportsline. Ekström werd bekend in de autosport als een langdurige Audi-fabrieksrijder en werd twee keer DTM kampioen. Hij nam deel aan het FIA World Rallycross Championship met zijn EKS-team, met als hoogtepunt dat hij in 2016 tot wereldkampioen werd gekroond. Ekström voegde zich bij CUPRA als e-ambassadeur en bepaalt samen met ons de toekomst van elektrifying performance op het circuit.

De eerste Extreme-E race

De eerste race is op 4 april gestart in Saoedi-Arabië. We vertrokken richting AL-'Ula, 's werelds grootste zandwoestijn. De focus van deze race ligt op waterschaarste. In de volgende decennia zal beschikbaarheid van water naar verwachting met 10 tot 30% dalen. Het resultaat is dat ruim 700 miljoen mensen hun water uit een andere bron moeten halen. Extreme-E zal met lokale en internationale experts samenwerken om ecosystemen die zijn getroffen door woestijnvorming te behouden en te herstellen.

Benieuwd hoe ons raceteam zich op de Extreme-E voorbereid? Lees dan hier verder.

Mis geen moment

Sluit je aan bij het ABT CUPRA XE team en ontdek wie de de extreme uitdaging van begin tot eind doorstaat, ongeacht de uitkomst. Kijk naar Extreme-E via RTL GP op RTL 7. Volg ons op Instagram via @cupra_nl en volg Extreme-E op instagram via @extremeelive.