CUPRA
e-ambassadeur

mattias ekström CUPRA e-racer

CUPRA en Mattias Ekström zetten het circuit onder spanning

Mattias Ekström, een echte racing pionier met meer dan 25 jaar ervaring, heeft zich bijna alle vormen van compeitite eigen gemaakt: van touring tot karten en rally. Maar nu richt de Zweedse coureur zijn pijlen op een nieuwe uitdaging. Hij neemt zijn positie als CUPRA e-ambassadeur in, achter het stuur van de innovatieve CUPRA e-Racer.

De samenwerking van CUPRA en Ekström, beide baanbrekers in hun eigen vakgebieden, belichaamt de liefde voor de sport en het verlangen naar innovatie. Ekström is een FIA World Rallycross kampioen, tweevoudig DTM kampioen en drievoudig winnaar van de Race of Champions. Ekström is daarmee een van de meest veelzijdige coureurs ter wereld. Nu Ekström het CUPRA-team versterkt, staat niets in de weg om de toekomst van motorsport opnieuw uit te vinden.

"Het voelt natuurlijk, de samenwerking met CUPRA. Na jaren geracet te hebben met een brandstofmotor, wilde ik de overstap maken naar de wereld van elektrisch racen. Samen met CUPRA, die vanaf het begin al een baanbreker is in dit segment," zegt de nieuwe CUPRA e-ambassadeur.

De ervaring en expertise van Ekström vind je binnenkort terug in de ontwikkeling van toekomstige racewagens, terwijl de CUPRA e-Racer als testauto gebruikt wordt. De CUPRA e-Racer trekt van 0 tot 100 km/u op in slechts 3.2 seconden, doordat de elektromotor van 300 kW constant vermogen levert - en zelfs tot 500 kW maximaal. De topsnelheid bedraagt 270 km/u, en dat allemaal met het gebruik van een alternatieve aandrijving.

"Elektrifying performance is het hart van CUPRA's racestrategie. We gebruiken Mattias' ervaring en innovatie op het gebied van racing om de toekomst van motorsport te ontwikkelen en nieuwe ervaringen te creëren rondom de wereldwijde motorsport," zegt Antonino Labate, directeur van CUPRA Strategy, Business Development and Operations.

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >