CUPRA Born

Ultimate performance put to the test

The first 100% electric car, tested in -30ºC

Het is winter en we zijn een paar kilometer verwijderd van de poolcirkel. Een landschap met eindeloze witte vlaktes, waar de locals 200 woorden hebben om 'sneeuw' te beschrijven, met temperaturen van 30ºC onder nul en een circuit op een bevroren meer van 6 km². In deze ruige omgeving hebben onze CUPRA engineers twee jaar lang de CUPRA Born getest. Met modernste technologieën brengen ze de auto naar het hoogste niveau. Nu, in de laatste testfase voor de lancering, laten ze de eerste 100% elektrische auto van CUPRA alles geven wat 'ie heeft. In de allerzwaarste omstandigheden.

Electrifying performance in extreme cold

Dit is de beslissende fase in de ontwikkeling van de CUPRA Born. Het team van CUPRA onderwierp de elektrische auto aan meer dan 1.000 testen in de koudste temperaturen op aarde. Zoals de uithoudingstest, die bestaat uit 30.000 kilometer lang rijden. Dag en nacht. Het doel? Zeker weten dat de CUPRA Born de allerbeste performance levert, in elke situatie.

Braking precision

We stelden de grip van de CUPRA Born op de proef op verschillende circuits waar we ijs en asfalt combineerden. Het CUPRA-team creëert zo de allermoeilijkste rijcondities. Sensoren op de wielen analyseren elke type terrein om een balans te vinden die voor de meest stabiele manier van remmen zorgt.

Volledig comfort

Als volledig elektrische auto reageert het klimaatbeheersingssysteem direct. Zelfs met -30ºC werkt de verwarming in het interieur van de auto gelijk. Want ondanks dat de engineers bijna 4.000 kilometer van het Technisch Centrum in Martorell (Barcelona) verwijderd zijn, gebruiken ze state-of-the-art technologie, zoals 3D-printers, om de airconditioning te optimaliseren. Het team overwon verschillende uitdagingen. Aan de ene kant wilden ze een stil systeem ontwikkelen. Aan de andere kant wilden ze maximale efficiëntie behouden en daarbij het beste gevoel van comfort en het hoogste niveau van zelfstandigheid bereiken. Met succes.

cupra born

De CUPRA Born, coming soon

CUPRA's eerste 100% elektrische auto heeft zo'n 1.000 extreme testen succesvol doorstaan. Z'n technologie, performance, dynamiek, remprecisie en comfort kunnen zelfs de meeste barre weersomstandigheden aan.

De wereldpremière van CUPRA's eerste 100% elektrische auto vindt begin mei plaats.

Ontdek de CUPRA Born >

Ontdek CUPRA

Wij laten ons niet leiden door alledaagse gewoontes of gebaande paden. Wij bepalen de regels zelf en zijn uniek in ons doen en laten.

Leer ons kennen >

Modellen

Tijd voor het echte werk. Met welke CUPRA laat jij je dromen uitkomen?

Ontdek de modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >