De voordelen van elektrisch rijden

proefrit cupra born

Genieten zonder grenzen

Meer dynamiek en performance. De verademing van onbeperkt rijplezier. Niets houdt je meer tegen: geen milieuzones, hoge belastingtarieven of dure parkeerplaatsen. Ervaar de voordelen van elektrisch rijden met CUPRA.

Hybride of 100% elektrisch rijden?

Een CUPRA rij je hybride of elektrisch. De CUPRA Formentor e-HYBRID is een plug-in hybride model: deels elektrisch en deels benzine. Dankzij de elektromotor is het verbruik een stuk lager, ook zijn de laadkosten lager dan tanken. Plug-in hybride betekent dat je de accu kunt opladen aan een laadpaal. Met de CUPRA Born rij je 100% elektrisch en geniet je van nóg meer voordeel: géén BPM, géén wegenbelasting en slechts 16% bijtelling.

electrifying performance voordelen elektrisch rijden cupra

electrifying performance voordelen elektrisch rijden cupra

Sportief rijden

Bij het optrekken voel je het verschil meteen: directe trekkracht. Vanaf het moment dat je het gaspedaal diep indrukt, zet een CUPRA al zijn energie in. Stevig zittend in de sportieve kuipstoelen bestuur je jouw CUPRA behendig via het sportstuur. Soepel inhalen en invoegen, en als eerste weg bij het stoplicht is vanaf nu de CUPRA-standaard.


Milieuvriendelijker

Minder CO2 en fijnstof, dat willen we toch allemaal? Geniet van een guilt-free ride, elke keer als je in je CUPRA stapt. Uitstootvrije kilometers zijn goed voor de aarde en de stille aandrijving maakt plaats voor je favoriete muziek. Unapolagetic car love. Wil je volledig CO2-neutraal rijden? Kies dan voor groene stroom. Met een Shuttel-laadpas laad je je CUPRA op met 100% groene en CO2-neutrale stroom, uit Nederlandse windturbines.

electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpas

Voordelen van volledig elektrisch rijden

Geen wegenbelasting en BPM

Tot 2025 betaal je geen wegenbelasting voor een elektrische auto, ongeacht het gewicht van de auto of de provincie waar je woont. Ook betaal je tot 2025 geen aanschafbelasting (BPM) voor elektrische auto’s. Op deze manier stimuleert de overheid volledig elektrisch rijden.

CUPRA Born laden elektrisch rijden

Lagere bijtelling

Zakelijk rijders zijn in 2023 nog voordelig uit met een bijtelling van 16% van de cataloguswaarde tot € 30.000. Is de waarde meer dan € 35.000? Dan geldt over de eerste € 30.000 een bijtelling van 16% en het restbedrag daarboven 22%. De bijtelling voor elektrische auto’s wordt de komende jaren stapsgewijs verhoogd van 16% tot en met 2024, naar 17% in 2025 en 22% in 2026.
electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpalen

Verschillende subsidies

De populairste subsidie voor elektrisch rijden is de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP), hiermee ontvang je als particulier subsidie bij de aanschaf van een elektrische auto. Soms zijn er ook regionale subsidies, zoals voor laadpalen. Bekijk het overzicht met beschikbare subsidies of neem contact op met jouw gemeente voor meer informatie.
CUPRA Born elektrisch rijden electrifying performance laden laadpaal

Bespaar op onderhoud

Omdat een elektrische auto een accu heeft in plaats van een brandstofmotor, zijn er minder bewegende onderdelen. Dit scheelt in onderhoud en kosten. Denk aan het vervangen van motorolie, dat is niet meer nodig.
cupra born volledig elektrisch

Maximaal voordeel

Wil je de uitdaging aangaan en maximaal voordeel halen uit elektrisch rijden? Met deze 6 bespaartips gaat het lukken.

cupra electrifying performance elektrisch rijden voordelen

Tip 1 – Laat je CUPRA uitrollen

Vooruitkijken is altijd een goed idee tijdens het rijden, maar wist je dat je CUPRA energie terugwint als je ‘m laat uitrollen? Dit is opladen zonder iets uit te geven.

cupra electrifying performance elektrisch rijden voordelen

Tip 2 – Gebruik de Range modus

In de juiste stand haal je de meeste kilometers uit één acculading. Zet je CUPRA dus in de Range modus als je voor een maximale range wilt gaan.

cupra electrifying performance elektrisch rijden voordelen

Tip 3 – Doe een warming up

Gebruik een CUPRA Connected Car App om je auto alvast te verwarmen terwijl hij oplaadt. Je stapt niet alleen in een warme auto maar je bespaart ook op de acculading tijdens het rijden.


cupra electrifying performance elektrisch rijden voordelen

Tip 4 – Check het infotainmentsysteem

Het infotainmentsysteem van je CUPRA geeft je bespaartips terwijl je rijdt. Bijvoorbeeld hoe je je rijgedrag kunt aanpassen om meer kilometers te halen, hoe je energie terugwint en natuurlijk ook wat de snelste route is naar je bestemming.

cupra electrifying performance elektrisch rijden voordelen

Tip 5 – Neem alleen mee wat je nodig hebt

Een lichtere auto gaat verder dan een zwaar bepakte. Neem dus alleen mee wat je nodig hebt, want het bereik daalt met elke extra tas of koffer die in je auto ligt. Per 100 kilogram verlies je ongeveer 5 kilometer aan range.

cupra electrifying performance elektrisch rijden voordelen

Tip 6 - Controleer je bandenspanning

Een te zachte band zorgt voor veel meer rolweerstand dan nodig is. Meer rolweerstand betekent meer energieverbruik en dus minder kilometers. Een te harde band is ook niet goed, dat verminderd je grip.

electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpas

Betalen voor laden

Met een laadpas betaal je gemakkelijk en overzichtelijk voor het opladen van jouw hybride of elektrische CUPRA.

Meer over de laadpas >
electrifying performance elektrisch rijden cupra laadpalen

Laadpalen

Naast openbaar laden, kun je ook een laadpunt krijgen bij jou thuis of voor jouw bedrijf.

Meer over laadpalen >

CUPRA Specialist

Jouw keuze, ons advies

Bij de aanschaf van een elektrische of hybride auto heb je te maken met laadpassen en laadpalen. Onze Specialisten helpen je graag wanneer je ergens niet uit komt of vragen hebt.

Neem contact op >

Garage

Beleef CUPRA in de CUPRA Garage. Hier kun je terecht voor extra informatie of advies. Ontdek in welke steden je terecht kunt.

Ontdek Garage >
cupra modellen

CUPRA modellen

Tijd voor onvergetelijk rijplezier. Ontdek dat uniek design en sportieve prestaties samengaan. CUPRA. Ontworpen voor de échte autoliefhebber.

Ontdek alle modellen >

Never miss a beat

Schrijf je in voor de CUPRA Nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Houd me op de hoogte >