Ons DNA:Racing:Why do we race? 2021.2.1.0 NL/NL

Waarom racen we?

Zowel de autosport als motorraces draaien volledig om berekeningen. Het is die ene milliseconde die de winnaar bepaalt aan het einde van de race. De verhouding tussen de snelheid en de hoek waarmee een coureur een bocht nadert. Het zeer precieze verbrandingsproces dat de motor toestaat om optimaal op het circuit te presteren. Ja, racen draait om de milliseconden, maar er is zoveel meer. Het is de racing-lifestyle.

Bij racen draait alles om passie. Het is de fan die de longen uit zijn lijf schreeuwt om zijn favoriete team aan te moedigen. Het is de monteur die zijn hart net zo snel voelt gaan als de motor die hij heeft gebouwd. Het is een coureur die op zijn knieën neervalt na het verliezen van een race. Voor ons gaat het er niet om de beste of de eerste te zijn. We zijn er niet alleen voor de overwinning en velen zullen het niet eens zijn met onze aanpak. We doen mee omdat we beter willen worden, iedere ronde weer. We zijn immers vastbesloten om nieuwe richtingen in te slaan en de toekomst van het racen opnieuw te bepalen.

WSBK Kampioenschap: de CUPRA safety car

Het is met deze passie voor racing dat CUPRA de officiële sponsor én de officiële safety car is voor het WSBK 2018, de competitie die toert door elf landen en drie continenten aandoet. Want daar waar passie is, zijn autosport en motorracen hetzelfde. De geur van verbrand rubber op het asfalt. Het geluid van motoren. De adrenalinekick die je ervaart achter het stuur. Het gevoel dat je leeft; en precies dát is de reden waarom we doen wat we doen.

MEER INFORMATIE

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt tijdens het WSBK championship? Volg dan @Cupra_Racing op Instagram en Twitter voor de laatste updates.