Ons DNA:Racing:Laia Sanz, racing is in my DNA 2021.2.1.0 NL/NL

Laia Sanz

Racing zit in mijn DNA.

Waar ligt jouw passie?
Motoren, auto’s, racen in het algemeen… Ik ben altijd gek geweest op competitie. Niet alleen vanwege het winnen, maar ook vanwege de mogelijkheid mijn eigen potentieel te ontdekken, mezelf verder te pushen en om dingen te bereiken waarvan anderen zeggen dat ze onmogelijk zijn.

Ik heb altijd een sterke band met auto’s gehad. Ik kan me nog het gevoel herinneren dat mijn vader me op motorkap zette toen ik twee of drie jaar oud was. Ik denk dat echte passie niet in woorden omschreven kan worden. Je kunt een gevoel niet onder woorden brengen. You just have to go with it.

Heeft jouw passie voor racen je veranderd?
Het is onderdeel van wie ik ben: ik heb een racepersoonlijkheid, het zit in mijn DNA.
Soms kun je wie je bent en wat je doet niet scheiden. En wat je ook doet, of je nu een designer, muzikant, ambachtsman of iets anders bent. Je moet toegewijd zijn aan je passie.

Wat betekent CUPRA voor jou?
SEAT’s liefde voor racen. Passie voor racen en een gedeelde visie voor auto’s, het circuit en de ontdekking van hoe die dingen samen kunnen komen. Het is ook de drang om uit te vinden wat de volgende stap is, de ideeën die op het circuit ontstaan en de wens om altijd te evolueren en te verbeteren: om terug naar de garage te gaan en de toekomst te bedenken.

"De toekomst van autotechnologie zal meer gericht op mensen zijn, niet op machines."

Hoe denk jij dat racing zich verder zal ontwikkelen?
De techniek erachter kan veranderen, maar racing zelf niet. De sfeer is vandaag de dag nog steeds hetzelfde als het vroeger was. Elektrische auto’s? Misschien is het voor de raceliefhebber moeilijk om zich een wereld zonder benzine voor te stellen. Maar zodra de mogelijkheden van elektrische mobiliteit nog groter worden, zal het absoluut resulteren in nieuwe kansen. Een verandering in de huidige denkwijze is nodig. Het hele concept van racing kan veranderen.

Over het algemeen denk ik dat de toekomst van autotechnologie meer gericht zal zijn op mensen, niet op machines.

Hoe is het om in 's werelds eerste e-Racer te rijden?
Geweldig. Het is een echte raceauto. Sterke remmen, strakke wegligging. De perfecte auto voor mijn overgang naar de wereld van cup racing. Rijden in de CUPRA e-Racer heeft me veel geleerd.    

MEER INFORMATIE

Volg ons op Twitter @Cupraracing en Instagram @cupra_racing