Ons DNA:Racing:The evolution of racing 2021.2.1.0 NL/NL

Van SEAT Sport naar CUPRA Racing.

De evolutie van Racing.

In 1970 lanceerden we onze gerenommeerde wedstrijddivisie SEAT Sport. Sinds die tijd is de autosport erg veranderd, en wij ook. Dat is de reden waarom SEAT Sport tegenwoordig CUPRA Racing heet. Het markeert een nieuw tijdperk in racen en sportiviteit. Niet alleen omdat het de kern is van CUPRA’s wereld vandaag de dag, maar ook omdat we bouwen voor wat ons morgen en in de toekomst te wachten staat. CUPRA Racing brengt innovatie, ambitie en een nieuwe visie op racen samen, zowel op als naast het circuit.

Door over te schakelen naar nieuwe platforms en partnerships die een nieuw perspectief bieden op racen, kritisch durven te zijn en niet bang zijn om onze denkwijze over de toekomst van competitie te veranderen, zal CUPRA Racing het voortouw nemen in de evolutie. Of eigenlijk nauwkeuriger gezegd: de revolutie. Dit alles is mogelijk dankzij onze vastberadenheid om het anders te doen, 40 jaar ervaring en een onmisbaar team van gepassioneerde race-liefhebbers, die een belangrijke rol hebben gespeeld in zo veel competities, zoals de TCR-series en de SEAT Leon CUP RACER.

We zijn terug naar de tekentafel, of eigenlijk terug naar de garage, gegaan voor de ontwikkeling van de CUPRA e-Racer. De eerste elektrische touring car ooit gemaakt, die zal zorgen voor een ware verandering in de racewereld.

De e-Racer-technologie inspireerde een gloednieuwe ervaring in de wereld van de autosport, namelijk de E-TCR-kampioenschappen. Het eerste kampioenschap tussen diverse merken dat volledig gefocust is op elektrisch rijden en zal starten in 2019.

CUPRA heeft de ambitie om het racen zoals we het kennen op iedere mogelijk manier opnieuw te ontdekken en uit te vinden. We kunnen niet wachten op wat de toekomst ons aan het einde van elke ronde zal brengen.

MEER INFORMATIE

Volg ons op Twitter @Cupraracing en Instagram @cupra_racing