Ons DNA:Racing:The e-Racer takes its first steps 2021.2.1.0 NL/NL

De CUPRA e-Racer rijdt z'n eerste meters.

Het circuit staat voor velen gelijk aan het gebulder van motors. Maar de toekomst van de autosport gaat niet om wie het hardst kan brullen - het gaat om de beste prestatie en innovatie. Kan de meest krachtige motor ook de meest stille zijn? CUPRA is hét bewijs dat echte kracht van binnen komt, en we zijn klaar om de motorkap te openen en de wereld een kijkje te geven.

De CUPRA e-Racer, het eerste voertuig dat compleet voldoet aan de E-TCR technische voorschriften, heeft zijn eerste ronde op het circuit op Kroatië met succes volbracht. Met behulp van Rimac Technology en hun gedreven team vol accu-experts, hebben we de e-Racer op verschillende snelheden getest om ervoor te zorgen dat de vier elektromotoren op een gecalibreerde en precieze manier de achterwielen aandrijven. Terwijl sommige electrische auto's problemen ondervinden door het gecompliceerde systemen en bedieningen, heeft de CUPRA e-Racer zijn eerste test doorstaan zonder problemen. Dit was de eerste keer dat de volledig electrische CUPRA raceauto het circuit aanraakte - en onze eerste stapjes richting het nieuwe racen. 

"Onze eerste twijfels over het complexe en nieuwe electrische systeem werden al snel weggenomen, en omgezet in optimisme toen CUPRA's eerste electrische auto - de eerste volledige elecrische touring car ooit - zijn  eerste ronde op het circuit volbracht," zei Xavier Serra, hoofd Technical Development van CUPRA Racing. "Dit zet ons weer een stap dichterbij ons doel om de racewereld opnieuw uit te vinden."

De succesvolle eerste rit van de CUPRA e-Racer heeft niet alleen de indrukwekkende potentie an deze “electrische machine” aangetoond, maar het heeft ook de wereld laten zien dat e-racing niet alleen een mogelijkheid is – het is de toekomst van racen. En de e-Racer zal de koploper zijn.

Deze zelfverzekede eerste stapjes zijn de eerste van velen. Alle electrische systemen werken foutloos en alle vier de motoren zijn perfect gecalibreerd. Maar we weten dat we tot veel meer in staat zijn. Daarom is de volgende halte voor de CUPRA e-Racer: Castelloli Circuit. Daar zullen we het ingewikkelde elektrische systeem verder finetunen en de motoren tot hun volle potentie stuwen. We zijn er van overtuigd dat de CUPRA e-Racer klaar zal zijn om het Circuit de Barcelona-Catalunya op z’n kop te zetten tijdens de laatste race van de 2018 TCR Europe Series in oktober.

Voor échte raceliefhebbers komt passie voor racen niet uit iets wat je kan horen of zien. Het komt van binnenuit. Het zit in je DNA.

MEER INFORMATIE

Wil je op te hoogte blijven? Volg ons @CUPRA_Official op Instagram en @Cupra_Racing op Instagram en Twitter.