Ons DNA:Racing:CUPRA e-Racer in ETCR 2021.2.1.0 NL/NL

CUPRA voor ETCR.

CUPRA bepaalt de toekomst van het racen door een geheel nieuwe ervaring op de racecircuit te introduceren. Zoals de naam al doet vermoeden, zal de ETCR het allereerste multi-brand touring car kampioenschap zijn voor elektrische auto’s. En aangezien het technische regelement van het ECTR kampioenschap is gebaseerd op die van de CUPRA e-Racer, zal onze auto de standaard vormen voor andere automerken die uiteindelijk van plan zijn om ook mee te doen in deze nieuwe racewedstrijd. 

Dat gezegd hebbende; de ETCR serie zal vier- en vijfdeurs touring cars toelaten, net als de reeds bestaande TCR modellen met één versnelling en achterwielaandrijving. WSC Technology is een dochteronderneming van de WSC Group die de TCR heeft ontwikkeld. Zij zullen een standaard voorraadpakket gaan distribueren, wat bestaat uit een motor, versnellingsbak, spanningsomvormer, accupack met een capaciteit van 65kWh. Dit pakket is te gebruiken op alle auto’s, inclusief de modellen die zijn gebouwd op basis van de TCR regelgeving. 

Om deze zaken wat meer in perspectief te zien, illustreren we graag het echte potentieel van deze elektrische raceauto’s. Hierbij gebruiken we de CUPRA e-Racer als referentie. Met een topsnelheid van 270 km/u, van 0 tot 100 km/u in slechts 3,2 seconden en een accupakket die het 40 kilomter lang uithoudt op volle snelheid, worden de eisen die vandaag de dag aan een echte raceauto worden gesteld opnieuw gedefinieerd. Bekijk hier de video om de spanning, de opwinding en de snelheid te voelen van wat in de nabije toekomst gaat gebeuren.

We zijn er 100% zeker van dat de toekomst van het autoracen ligt in het gebruik van elektrische motors. Het ETCR kampioenschap is dan ook slechts de eerste stap in deze nieuwe richting. Volg @CUPRA_Racing op Instagram om op de hoogte te blijven van de revolutie die de motorsport nu doormaakt. Bovendien hoor je hier alles over het eerste seizoen van de ETCR in 2020.