Ons DNA:Racing:CUPRA e-Racing 2021.2.1.0 NL/NL

CUPRA gaat van de gebaande paden af.

Innovatie kan niet bestaan zonder regels die in twijfel worden getrokken. De CUPRA Ateca en de CUPRA e-Racer worden gedreven door een gevoel van nieuwsgierigheid en een verlangen om creatiever en verder te denken. Verder dan wat er al is, maar naar wat kan zijn.

Om te beginnen, heeft de CUPRA Ateca een volledig nieuwe rijervaring geïntroduceerd. Geïnspireerd door het circuit voor de straat, is deze auto een opwindende SUV geworden met 300 PK, 4WD en DSG-7. En daar blijft het niet bij. De CUPRA Ateca combineert zonder enkel probleem sportiviteit met elegantie. Subtiele koperen details in het interieur, carbonnen spiegellijsten en een glimmend zwart interieur om jezelf helemaal in te verliezen.

Het contrast met de CUPRA e-Racer is groot: deze auto heeft de race ervaring volledig opnieuw uitgevonden. Zoals de naam doet vermoeden, is de e-Racer een elektrische raceauto: ’s werelds eerste ooit in de touring categorie. De auto beschikt over een motor die 100% elektrisch is, 680 PK en tot 500kW aan vermogen op zijn piek die kan aanhouden tot 10 seconden. Een uitvinding die zijn tijd ver vooruit is. De állernieuwste e-technologie bewijst dat je met alleen ronkende motoren niet direct een race wint. Prestaties doen dat wel.

En wie beter om deze snelheidsgrenzen te testen dan twee wereldberoemde racekampioenen? Andrea Dovizioso heeft 11 MotoGP overwinningen op zijn naam staan en ging achter het stuur van de CUPRA Ateca zitten. Jorge Lorenzo, goed voor 3 MotoGP kampioenschappen, probeerde de CUPRA e-Racer. Dit vond allemaal plaats op het racecircuit van Castellolí, op slechts één uur rijden bij Barcelona vandaan. Een circuit met uitdagende bochten, wisselingen in hoogte en zelfs eeen cross-over. Beide auto’s bereikten hun topsnelheid terwijl ze de grootste uitdaging van het racecircuit aangingen. Bekijk de video om te ontdekken wat er gebeurde.

Evolutie is de belangrijkste leidraad bij het creëren van onze modellen. Door het onconventionele te omarmen kunnen we mogelijkheden beter benutten, de gevestigde orde uitdagen en het hedendaagse concept van sportiviteit herdefiniëren.