Ons DNA:Racing:CUPRA and Mattias Ekström electrify the track 2021.2.1.0 NL/NL

CUPRA e-ambassadeur

CUPRA en Mattias Ekström elektrificeren het circuit.

Mattias Ekström, een echte racing pionier met meer dan 25 jaar ervaring, heeft verschillende vormen van competitie eigen gemaakt; touring, karten en rally. De Zweedse coureur richt zijn pijlen op een nieuwe uitdaging; hij neemt zijn positie als CUPRA e-ambassadeur in, achter het stuur van de innovatieve CUPRA e-Racer.

De vereniging van CUPRA en Ekström, baanbrekers in hun eigen vakgebieden, belichaamt de liefde voor de sport en het verlangen naar innovatie. Ekström is een FIA World Rallycross kampioen, tweevoudig DTM kampioen en drievoudig winner van de Race of Champions. Hij is werkelijk een van de meest veelzijdige coureurs ter wereld. Nu Ekström het CUPRA-team versterkt, staat alles klaar om de toekomst van motorsport opnieuw uit te vinden.

"Het is voelt natuurlijk, de samenwerking met CUPRA. Na een toegewijde carrière in de racewereld van de ontbrandings-motor, wilde ik de overstap maken naar de wereld van elektrisch racen samen met CUPRA, die al een baanbreker is in dit segment vanaf hun ontstaan", zei de nieuwe CUPRA e-ambassadeur.

De ervaring en expertise van Ekström zal worden toegepast in de ontwikkeling van toekomstige racewagens, terwijl de CUPRA e-Racer als testauto gebruikt wordt. De CUPRA e-Racer snelt van 0 tot 100 km/h in slechts 3.2 seconden, doordat de elektromotor 300 kW aan constant vermogen kan leveren, en zelfs tot 500 kW maximaal. De topsnelheid bedraagt 270 km/h, en dat allemaal met het gebruik van alternatieve aandrijving. 

"Elektrische aandrijving is het hart van CUPRA's race strategie. We gebruiken Mattias zijn ervaring en innovatie op het gebied van racing om de toekomst van motorsport te ontwikkelen en nieuwe ervaringen te creëren rondom wereldwijde motorsport", zei Antonino Labate, directeur van CUPRA Strategy, Business Development and Operations.