Ons DNA:Garage:Launch of CUPRA Born, our first 100% electric car 2021.1.1.0 NL/NL

De nieuwe CUPRA el-Born

CUPRA heeft de komst bevestigd van een model dat de algemene kijk op elektrisch aangedreven auto's gaat veranderen. Sinds de onthulling op de Motor Show van Geneve vorig jaar, heeft de el-Born conceptauto veel lof ontvangen over zijn strakke uiterlijk en krachtige persoonlijkheid. Ondanks de positieve reviews, zijn de designers en ingenieurs niet gestopt met het evolueren van het model. Ze gaven het concept een nog sportiever karakter en een meer indrukwekkende aantrekkingskracht. Het resultaat is CUPRA's eerste, volledig elektrische personenauto: de CUPRA el-Born.

Wayne Griffiths, CUPRA CEO, zei: "de CUPRA el-Born bevat alle genen van het CUPRA merk. We hebben het originele concept naar een nieuw niveau gebracht door een nieuwe sportieve en dynamische draai aan het uiterlijk te geven en de techniek opnieuw te ontwikkelen. CUPRA el-Born is het levende bewijs dat elektrificatie en performance perfect bij elkaar passen."

De focus tijdens het ontwikkelen van de CUPRA el-Born lag altijd op de krachtige prestaties en de dynamiek van de auto, 0 - 50 km/h is gedaan slechts 2,9 seconden. Het Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), dat specifiek ontwikkelt is op het MEB platform voor de el-Born, combineert de sportieve rijhoogte van de auto met een systeem dat zich automatisch aanpast aan elke omstandigheid, met een superieure rijdynamiek tot gevolg. 

De CUPRA el-Born zit vol met de nieuwste snufjes, zoals Head-up Display met Augmented Reality. Dankzij het zeer efficiënte accupakket van 77kWh, kun je op een volle accu tot wel 500 kilometer rijden. Aan een snellader is de el-Born in staat om in slechts 30 minuten, minstens 260 kilometer range erbij te krijgen.

Het interieur is ontworpen om de CUPRA filosofie te bevangen: hoge kwaliteit en performance, smaakvol gemixt met verfijning. Dit wordt vooral benadrukt door de sportieve kuipstoelen, het nieuwe stuurwiel met Drive Profile Selection en de CUPRA Mode knoppen. Naast de passie voor hoge kwaliteit en aandacht voor detail, heeft CUPRA gefocust om de duurzaamheid van de el-Born op een hoog niveau te krijgen, door het gebruik van gerecycelde materialen in het interieur van de auto.

De lancering in 2021 zal aantonen dat het karakter en dynamiek dat auto liefhebbers wensen, gepaard kan gaan met een uniek en duurzaam product.  De CUPRA el-Born is voor hen die op zoek zijn naar de meest geavanceerde technologie.