Ons DNA:CUPRA Electric performance new-cupra-leon-kl16 2021.2.1.0 NL/NL

Elektrisch rijden. Op de CUPRA manier.

CUPRA-waardige prestaties, gecombineerd met de voordelen van elektrisch rijden: maximale koppel, maar minder uitstoot.

Elektrisch aanbod

Kies nu voor e-HYBRID, of in de toekomst voor 100% elektrisch.

CUPRA%20Electric%20performance%20range%20front

e-HYBRID (PHEV)

De CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer hebben een volledig elektrisch bereik van 52 kilometer.

Maar in combinatie met de verbrandings-motor beschik je over 245 pk, 400 Nm koppel en een bereik van wel 677 kilometer.

Volledig elektrisch (BEV)

Rijd altijd uitstoot-vrij met de toekomstige CUPRA El Born. De 100% elektrische CUPRA.

Dankzij het 77kWh accupakket brengt de CUPRA El Born je tot 500 km* ver op een volle lading.

Voordelen

Beter voor het milieu en betere prestaties. Elektrisch rijden biedt een slimmere en duurzame manier van vervoer, met enkele voordelen.

Girl%20next%20to%20a%20CUPRA%20car

Gratis parkeren of korting

Krijg korting op parkeerkosten, óf parkeer geheel gratis.

Geen beperkingen

Milieuzones? Geen probleem. Rijd zonder problemen de stad in.

Subsidies en belasting voordeel

Subsidies op de aanschaf, en een lager wegenbelastingtarief.

Gratis opladen

Maak gebruik van gratis laden bij sommige publieke laders.

Opladen

Opladen is gemakkelijk en snel en kan overal.

Er is een ruim aanbod hoe je jouw CUPRA kunt opladen. Gebruik een thuislader en laad in slechts 3 uur en 40 minuten** jouw CUPRA Leon PHEV op. Gebruik een regulier stopcontact en laad in zo'n 6 uur** volledig op. Onderweg kun je bijladen bij vele publieke laadstations of snelladers.

CUPRA Electric performance range charger

Er is een ruim aanbod hoe je jouw CUPRA kunt opladen. Gebruik een thuislader en laad in slechts 3 uur en 40 minuten** jouw CUPRA Leon PHEV op. Gebruik een regulier stopcontact en laad in zo'n 6 uur** volledig op. Onderweg kun je bijladen bij vele publieke laadstations of snelladers.

Hi contentbox Component!

CUPRA CONNECT

Beheer het laden, stel op afstand de binnentemperatuur in en zoek naar laadpunten met de CUPRA CONNECT App.

CUPRA%20CONNECT%20app%20from%20a%20smartphone

e-Manager

Beheer het laadproces op afstand: controleer het bereik en de status van het laden via de app voor je instapt.

Stel de temperatuur in met Klimatisering op afstand om automatisch de airconditioning of verwarming te activeren.

Vertrektijden

Stel een vertrektijd in. De auto zal automatisch laden en het interieur op de juiste temperatuur brengen voor je vertrekt.

Vind laadstations: het type laden, de bijbehorende prijzen en openingstijden via het infotainmentsysteem.

Meer over CUPRA CONNECT

Veelgestelde vragen


De e-HYBRID (PHEV) is een combinatie tussen een auto met een verbrandingsmotor en een volledig elektrische auto (EV) in. Een PHEV heeft dus een normale verbrandingsmotor, én een elektromotor. Een PHEV laadje, net als een EV, op via het stopcontact of een laadstation. Als de accu volledig is opgeladen, kan je tussen de 25 en 70 kilometer volledig elektrisch rijden. Tijdens korte ritten werkt de PHEV dus als een volledig elektrische auto en hoeft hij geen benzine te gebruiken. Echter, in tegenstelling tot een EV, kan de PHEV ook de verbrandingsmotor én elektromotor combineren om zo het verbruik én de uitstoot van de verbrandingsmotor te verlagen en de kracht te verhogen.

Op korte ritten is het dus slim om, wanneer mogelijk, volledig elektrisch te rijden, bijvoorbeeld in stedelijke gebieden. Bij lange ritten of snel accelereren wordt het gecombineerde vermogen van de verbrandingsmotor én elektromotor gebruikt voor maximale efficiëntie. Wanneer de accu leeg is, zal automatisch de verbrandingsmotor gebruikt worden.


Semi-hybride auto’s gebruiken de elektromotor alleen om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Je kan een semi-hybride niet opladen via een stopcontact of laadpunt en je kan ook niet volledig elektrisch rijden.

Een hybride auto beschikt over een grotere elektrische motor en accupakket dan een semi-hybride auto. Een hybride auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden en gebruikt de verbrandingsmotor of regeneratief remmen om de accu weer op te laden.

Een plug-in hybride auto verschilt ten opzichte van een hybride, omdat je het accupakket kan opladen via het stopcontact of een laadpunt. Een plug-in hybride kan dus opgeladen worden wanneer de auto geparkeerd staat om zo altijd met een volle accu te vertrekken. Hierdoor kun je de auto gebruiken voor normaal dagelijks gebruik en zeer snel en effectief te besparen op brandstofkosten.


In een plug-in hybride auto kun je volledig elektrisch rijden. Dit betekent fluisterstil rijden, geen uitstoot en geen benzineverbruik. Tijdens de meeste dagelijkse ritjes kun je volledig elektrisch rijden, waardoor je, afhankelijk van de laadkosten, aanzienlijk op de maandelijkse lasten bespaart omdat je minder hoeft te tanken. Daarnaast is een plug-in hybride goedkoper in de wegenbelasting én wordt de aanschaf ervan gesteund door overheidssubsidies.

En maak je geen zorgen over stil komen te staan met een lege accu: aangezien de auto óók een verbrandingsmotor heeft, zal, wanneer de accu leeg is, automatisch overgeschakeld worden op de verbrandingsmotor.


Een plug-in hybride kan worden opgeladen via een stopcontact, een thuislader of een openbaar oplaadpunt. Openbare laadpunten zijn in Nederland voldoende aanwezig, en ook in het buitenland. De maximale efficiëntie van een plug-in hybride wordt bereikt met een volledig opgeladen accu. Houd dus rekening  met de mogelijkheid om thuis of op werk op te laden. Het wordt aanbevolen om een plug-inhybride-auto zo vaak mogelijk op te laden, zodat er optimaal geprofiteerd kan worden van de elektromotor.


Het elektrische bereik van een plug-in hybride auto hangt af van de grootte van de accu. In het geval van CUPRA ligt het maximale elektrische bereik tussen 50 en 60 km, afhankelijk van het model. De totale actieradius in combinatie met de verbrandingsmotor is natuurlijk beduidend hoger.

Het bereik hangt natuurlijk af van meerdere factoren, zoals het model, de rijstijl, de topografie en de verkeerssituatie. Gebruik Eco Modus en rijd behoedzaam om het meeste uit de acculading te halen.


De laadtijd kan variëren en hangt van een aantal factoren af, zoals de buitentemperatuur, de temperatuur van de accu, de laadapparatuur, de staat van de accu en de staat van het voertuig. Specifieke laadtijden worden gedetailleerd in de technische specificaties voor elk beschikbaar plug-in hybride model.


Met een standaard laadkabel kunnen plug-in hybride voertuigen worden opgeladen via een normaal stopcontact thuis of in de garage. Voor sneller opladen kun je een thuislader gebruiken, of een openbaar laadstation. Daarnaast laadt een plug-in hybride ook onderweg op, dankzij bijvoorbeeld regeneratief remmen.


8 jaar of 160.000 km, welke het eerste gehaald wordt.


Er zijn een aantal factoren die de accuduur beïnvloeden. Een van de belangrijkste is temperatuur: zowel de buitentemperatuur als de accutemperatuur. Het is vooral in de winter van belang om de auto tijdens het laadproces te “conditioneren”: de accu en het interieur te verwarmen (of te koelen in de zomer). Zo bespaar je niet alleen energie tijdens het rijden, maar win je vanaf het begin ook extra efficiëntie doordat de accu op de optimale temperatuur is.

Daarnaast beïnvloed de rijstijl en het gebruik van airconditioning of gewicht van de lading ook de accuduur. Voor maximaal bereik: rijd behoedzaam en constant, en zet de airconditioning uit.


Op dit moment kun je kiezen voor de CUPRA Leon en de CUPRA Leon Sportstourer. In de nabije toekomst kun je ook kiezen voor de CUPRA Formentor en de CUPRA El Born.


* Voorlopige cijfers
** Laadtijden kunnen verschillen dankzij externe factoren, zoals bijvoorbeeld de buitentemperatuur, de accutemperatuur, het maximale voltage van het laadsysteem, de staat van het laadsysteem, de staat van het accupakket en het gebruik van elektrische functies in de auto tijdens het laden.