2019.0.17.0 NL/NL

CUPRA E-RACER

's Werelds eerste 100% elektrische raceauto.

De doelstelling van CUPRA is duidelijk: de toekomst van het racen herdefiniëren, door het creëren van een nieuwe, schonere en efficiëntere manier van concurreren met anderen. Waarin technologie en connectiviteit een hoofdrol spelen, om jouw rijcomfort naar een hoger niveau te tillen. De CUPRA e-Racer anticipeert op deze toekomst, door de deur te openen naar een competitie tussen volledig elektrische raceauto’s in 2019.

680 pk. Tot 500kW piekvermogen, gedurende maximaal 10 seconden. De elektromotoren bereiken 12.000 omwentelingen met een overbrenging van 1:5:6. Ja, het klopt: de CUPRA e-Racer is een echte raceauto

270 km/per uur, van 0 to 100 in iets meer dan 3 seconden, 4 motoren, 6,072 accu’s die in 40 minuten weer volledig opgeladen zijn – en allemaal in bijna volledige stilte, op een schonere en meer milieuvriendelijke manier.

Er zijn echter ook andere eigenschappen die voordelen bieden. De elektrische motor is eenvoudiger, heeft minder onderhoud nodig en is een stuk efficiënter. Door recuperatie tijdens het remmen en decelereren wordt de kinetische energie optimaal gebruikt.

De CUPRA e-Racer is een nieuw raceauto concept die de deur opent voor een nieuwe rijervaring en een nieuwe definitie van racen. De spiegels zijn vervangen door minicamera’s, wat de aerodynamica van de auto verbeterd . Het geïntegreerde scherm op het dashboard laat de coureur zien wat er allemaal rondom gaande is. Een centraal gepositioneerd touchscreen geeft de coureur de mogelijkheid om real-time relevante data over het elektrische systeem van de auto in de gaten te kunnen houden.

Hoe ziet de rijervaring er uit voor de coureur met al deze nieuwe componenten? Kunnen fans een nieuwe race-ervaring krijgen door bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden qua connectiviteit? De toekomst wordt vandaag geschreven.